Замість ярів та крутосхилів – молоді ліси Вінниччини (+фото)

Замість ярів та крутосхилів – молоді ліси Вінниччини (+фото)

14.04.17 08:30 0 517
Нинішньої весни працівники ДП «Могилів-Подільский лісгосп» створили 30 га захисних насаджень на непридатних для ведення сільського господарства землях.

За п'ять кілометрів від села Кремінне Могилів-Подільського району розташований довгий яр із крутими схилами. Ще донедавна він заростав бур'янами та чагарниками. Натомість ця місцина, площею 12 га, засаджена молодими дубами та акаціями, а лісівники держлісгоспу проводять перший обробіток грунту за допомогою дискового культиватора.

Розповідаючи про цьогорічну «весняну лісокультурну посівну», головний лісничий ДП «Могилів-Подільский лісгосп» Олександр Хомич відзначив важливість того, що на всіх 30 га площ, відведених за планом під заліснення, вже висаджено молоді дерева. Окрім того, погодні умови склались таким чином, що можна сподіватись на їхню високу приживлюваність. Важливим є і той факт, що у лісівників та місцевої влади склались гарні партнерські стосунки, що дозволяє позитивно вирішувати проблемні питання з виділення земель під заліснення.

«Ми не претендуємо на ті землі, де можна вести ефективне сільськогосподарське виробництво,. – Адже під заліснення цілком згодяться яри, балки та крутосхили, яких так багато на території нашого та чотирьох прилеглих районів, де господарює Могилів-Подільський держлісгосп. Тому хочу подякувати всім, хто розуміє ситуацію і йде назустріч державі, – пояснює Олександр Хомич.

«Минулого року лісівники звернулися до нас з проханням виділити земельну ділянку під заліснення. Ми підтримали це рішення, оскільки земля, про яку йдеться, – це яр із крутосхилами і вести там сільськогосподарську діяльність неможливо. Тепер там висаджено молодий ліс. Пройде 10-12 років, і ми зможемо ходити сюди за грибами, ягодами, вивозити пасіки. Таким чином, спільними зусиллями подбали про майбутнє наших дітей та онуків. Хочу звернутись і до решти сільських голів: маєте вільні ділянки – віддавайте під заліснення. Не прогадає територіальна громада і виграє Україна», - зазначив Кремінський сільський голова Сергій Ципков





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Компанія «GRAVITERM» - ...

КОМЕНТАРІ