На Вінничині в обласному онкодиспансері відкрили оновлене гінекологічне відділення (+фото)

На Вінничині в обласному онкодиспансері відкрили оновлене гінекологічне відділення (+фото)

14.04.17 11:09 0 490
13 квітня, після проведення реконструкції відкрили оновлене приміщення гінекологічного відділення Вінницького обласного клінічного онкодиспансеру. "Нове обличчя" відділення, в якому ремонт не проводився тридцять років, коштувало 5,9 млн.грн. Зокрема, 4,9 млн. грн виділено із Державного фонду регіонального розвитку та один мільйон з обласного бюджету.

Участь у відкритті оновленого гінекологічного відділення взяли представники обласного керівництва, зокрема, голова облдержадміністрації Валерій Коровій та очільник обласної Ради Анатолій Олійник. Вони разом із директором департаменту охорони здоров'я ОДА Людмилою Грабович та головним лікарем ВОКОД Володимиром Шамраєм перерізати традиційну стрічку.

"Відкриття цього відділення після реконструкції має надзвичайно важливе значення: впершу чергу, це є підтвердженням того, що реалізація стратегії, яку ми започаткували щодо комплексного підвищення рівня надання медичної допомоги третього рівня меддопомоги – працює. надзвичайно складний час, і ми займаємося цілим комплексом питань: і безпекою, і обороною, а також і медициною. І видно конкретний результат, ми розуміємо, що нам не потрібно в середині країни шукати ворога, потрібно працювати разом і давати віру людям рухатися вперед. На даний час обговорюється питання щодо проведення реконструкції в урологічному відділенні. Воно залишилося єдине в хірургічному корпусі диспансеру без ремонту. Слід відмітити, що відбулося робоче засідання Державного фонду регіонального розвитку, і ми передбачили 7 млн грн. на реконструкцію урологічного відділення. Отже, попереду багато планів та роботи", - зауважив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Реконструкцію гінекологічного відділення розпочато у вересні 2016 року . За сім місяців тут створили 15 сучасних палат на 40 ліжок, відновили оглядові та перев'язочні. Відділення облаштували сучасним обладнанням, встановили систему відеоспостереження та оповіщення, енергозберігаюче освітлення, у кожній палаті WI-FI , За словами головного лікаря ВОКОД , доктора медичних наук Володимира Шамрая, це перше відділення, де встановлено сучасну вентиляційну систему. Більше того, відділення доступне і для людей з особливими потребами, адже санвузли обладнані також і для візків. Завдяки оновленням, тепер відділення може приймати на 20% більше хворих.

"Відтепер - це надсучасне відділення, яке відповідає світовим стандартам. В 2016 році в відділенні виконано 1624 оперативних втручання, 20% з яких виконується лапораскопічним або ендоскопічним методом. Це та методика, яку ми широко впроваджуємо в нашу діяльність. Минулого року тут проліковано 1461 пацієнтка. у відділенні встановлена система екстреного виклику пацієнтом працівника, біля ліжка кожної із хворих є кнопка виклику. А медична сестра має на руці браслет, де висвітлюється номер ліжка і палати. На жаль, онкогінекологічних хворих з року в рік збільшується, тому впевнений , що завдяки створенню комфортних та сучасних умов тут, а також кадровому потенціалу, зможемо надавати медичну високоспеціалізовану допомогу ще більшій кількості жінок Вінниччини. ", - розповів Володимир Шамрай.



































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Савчук: Євросоюз ...
Наступна новина: ФК "Полісся" в Житомирі ...

КОМЕНТАРІ