На Тернопіллі уряд виділив понад 6 млн грн грошової допомоги родинам загиблих в АТО та особам,які отримали інвалідність

На Тернопіллі уряд виділив понад 6 млн грн грошової допомоги родинам загиблих в АТО та особам,які отримали інвалідність

15.04.17 08:47 0 546
12 квітня Уряд ухвалив рішення про виділення коштів для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули під час участі в АТО та особам, які отримали інвалідність під час участі у зазначеній операції.

Згідно з рішенням Уряду кошти на загальну суму 6 090,3 тис. гривень будуть виділені членам сімей чотирьох осіб, які загинули у АТО та 14 особам, які отримали інвалідність під участі в АТО.

“Наші воїни на сході України охороняють мир для нас усіх. Тому держава зобов'язана подбати про родини героїв та про них самих у разі, якщо боротьба за мир та свободу забрала у них життя або здоров'я”, - прокоментував рішення Уряду Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Грошові кошти будуть виділені Мінсоцполітики з резервного фонду Держбюджету.

Довідково

Відповідно до Порядку призначення та виплати одноразової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб одноразова грошова допомога виплачується:

у разі встановлення інвалідності залежно від групи інвалідності у розмірі I група – 250, II група – 200, III – група 150 прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб на дату встановлення інвалідності; в разі загибелі (смерті) у розмірі 500 прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб на дату загибелі (смерті).

Для надання одноразової грошової допомоги з резервного фонду державного бюджету необхідно 6 090,3 тис. гривень, у тому числі:

14 особам, які отримали інвалідність – 3 654,3 тис. гривень:

I групи – 1 особа – 362,5 тис. гривень;

II групи – 7 осіб – 1 986,8 тис. гривень;

III групи – 6 осіб – 1 305,0 тис. гривень;

членам сімей 4 осіб, які загинули (померли) – 2 436,0 тис. гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ