Чернівці: У копчених м’ясопродуктах вірус АЧС може зберігатися до шести місяців

Чернівці: У копчених м’ясопродуктах вірус АЧС може зберігатися до шести місяців

15.04.17 10:10 0 655
Святкування Великодня асоціюється із святковим столом та різноманіттям харчових продуктів, в тому числі і тваринного походження, а саме: ковбаси, шинки та інших продуктів харчування, де основною сировиною є свинина.

При аналізі виникнення африканської чуми свиней в господарствах різних форм власності встановлено, що хвороба заноситься із продуктами харчування тваринного походження. Більшість господарів, у яких захворіли свині на африканську чуму свиней, підтвердили, що для годівлі тварин використовували кухонні відходи, серед яких могли бути шматочки ковбаси та шинки. А, як відомо, у копчених м'ясопродуктах вірус може зберігатися до трьох і навіть до шести місяців.

Африканська чума свиней – висококонтагіозна вірусна хвороба, яка перебігає блискавично, гостро, підгостро, безсимптомно й характеризується гарячкою, ціанозом шкіри, геморагічним діатезом внутрішніх органів, дистрофічними і некротичними змінами в різних органах і високою летальністю. Станом на 10 квітня в Україні у 2017 році зареєстровано 64 випадки даного захворювання.

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області вкотре наголошує, що в умовах напруженої епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней в Україні, здоров'я та благополуччя тварин повністю залежить від громадської свідомості та дій осіб, які утримують цих тварин.

У зв'язку з цим необхідно, безумовно, дотримуватись наступних правил:

– не годувати свиней харчовими відходами, що містять свинину чи продукти забою без термічної обробки;

– утримувати свиней виключно у закритих приміщеннях, не допускаючи їх вигулу та контакту з іншими тваринами;

– не купувати тварин у невстановлених для цього місцях та без супровідних ветеринарних документів;

– обслуговувати тварин лише у змінному спецодязі, використовуючи окремі засоби догляду та інвентар;

– не дозволяти відвідування господарства та тваринницьких приміщень стороннім особам;

– забезпечувати закритий режим роботи господарства;

– не забивати хворих свиней та не переробляти їх туші;

Дотримання вищевказаних елементарних заходів убереже ваших тварин від захворювання на африканську чуму свиней, а вас – від непередбачуваних матеріальних втрат.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Великодні свята у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ