У Волинській області у прокуратурі обговорили стан додержання прав засуджених,які відбувають покарання у Ковельській виховній колонії.

У Волинській області у прокуратурі обговорили стан додержання прав засуджених,які відбувають покарання у Ковельській виховній колонії.

15.04.17 12:05 0 794
У прокуратурі Волині під головуванням заступника прокурора області Ярослава Голинського відбулася нарада, на якій обговорено стан додержання прав та інтересів засуджених, які відбувають покарання у Державній установі "Ковельська виховна колонія".

У нараді взяли участь перший заступник начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Микола Хома, начальник Державної установи "Ковельська виховна колонія" Іван Абрамчук, керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков.

Розпочинаючи нараду, Ярослав Голинський зауважив, що попри те, що адміністрація колонії, а також Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації вживали заходів щодо забезпечення додержання прав засуджених, які відбувають покарання у виховній колонії, в установі допускаються непоодинокі порушення законодавства про права вихованців.

Зокрема, цьогоріч розпочато кримінальні провадження про завдання засудженим легких тілесних ушкоджень та про перевищення влади працівниками колонії (кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 125 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). Триває досудове розслідування.

Прокуратурою внесено вказівку начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України з вимогою негайно усунути порушення вимог законодавства, спрямованого на забезпечення прав засуджених, та притягнути до відповідальності винних у них службових осіб Ковельської виховної колонії. Вказівка перебуває на розгляді.

За підсумками наради її учасники розробили перелік заходів, яких необхідно вжити задля забезпечення додержання прав засуджених.

Так, прокуратурою із залученням відповідних органів державної влади та контролю буде проведено комплексну перевірку додержання прав засуджених, що стосуються питань освіти, праці, медичного обслуговування, матеріально-побутового забезпечення, харчування, а також додержання прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Керівництву Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації наголошено на необхідності забезпечити періодичне проведення особистого прийому засуджених.

Окрім того, прокурори вимагають невідкладного проведення службових розслідувань за фактами заподіяння засудженим тілесних ушкоджень та ненадання їм своєчасної медичної допомоги, вжиття заходів до усунення порушень та притягнення до відповідальності винних посадових осіб.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ