У Волинській області прокуратура розслідує факт перевищення влади патрульними поліцейськими

У Волинській області прокуратура розслідує факт перевищення влади патрульними поліцейськими

15.04.17 12:45 0 745
Задля спростування неправдивих відомостей, поширених ТРК "Аверс", про не реагування прокуратури області на факти неправомірних дій працівників Управління патрульної поліції у Луцьку повідомляємо, що 11 квітня 2017 року слідчим відділом регіональної прокуратури внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого спричинення 08 квітня 2017 року двом лучанам, у тому числі – неповнолітній особі, тілесних ушкоджень службовими особами Управління за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Триває досудове розслідування. До Управління патрульної поліції у місті Луцьку скеровано запит про надання відеозаписів з нагрудних відеокамер патрульних, які затримували вказаних громадян та в подальшому супроводжували у лікувальні установи й поліцію, а також інформації про заходи примусу чи впливу, що застосовувалися до затриманих.

Крім того, призначені судово-медичні експертизи для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, спричинених громадянам.

З метою забезпечення повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та прийняття законного і неупередженого процесуального рішення призначено також проведення службового розслідування за фактом перевищення влади чи службових повноважень патрульними поліцейськими, аби надати оцінку діям працівників управління патрульної поліції щодо дотримання ними вимог законодавства під час затримання громадян, застосування до них наручників, заходів фізичного впливу і складання матеріалів адміністративних справ щодо цих осіб.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Главные преимущества ...

КОМЕНТАРІ