Делегація із Волновахи відвідала волинські святині

Делегація із Волновахи відвідала волинські святині

18.04.17 08:31 0 523
Тривають Великодні канікули у Луцьку для гостей із Волновахи. у другий день Світлого Хрестового Воскресіння, діти та їх супроводжуючі відвідали Жидичинський Свято-Миколаївський монастир.

На початку екскурсії вони взяли участь у хресній ході разом із священнослужителями та вірянами.

Про історію монастиря гостям розповідав отець Никодим. За його словами, Свято-Миколаївський монастир у Жидичині — один із найстаріших в Україні. Перша згадка про нього датована 1228-м роком, періодом княжої доби. “Монастир отримав свою назву на честь Святого Миколая Чудотворця. Саме він є покровителем міста Луцька. Будівництво монастиря пов'язане також із Миколою, князем Луцьким, який у період князівських міжусобиць оселився тут”, - зазначив отець Никодим.

Також він привітав усіх із Світлим Христовим Воскресінням та побажав миру, добра, та світлого пасхального настрою на увесь наступний рік.

Своїми позитивними враженнями від перебування в Луцьку радо поділилася Катерина Макаренко, учениця однієї із волноваських шкіл. “Ми проживаємо у прекрасних родинах, відчуваємо турботу та гостинність. Щодня відкриваємо для себе цікавинки Луцька. А перебуваючи у цьому неймовірно красивому монастирі, мене переповнює справжнє духовне піднесення”, - розповіла вона.

Також у супроводі отця Никодима гості побачили ще одну святиню Жидичина — Свято-Духівський скит. Раніше тут також був монастир, а зараз — церква.

На згадку учасники екскурсії зробили спільне фото.

Потому гості із Волновахи побували у храмі Преображення Господнього УПЦ КП у селі Змііїнець Луцького району. Для них це місце є особливим, адже незабаром у Волновасі з'явиться ідентична до цієї маленька дерев'яна церква, збудована за кошти волинських та волноваських меценатів і благодійників.

Настоятель храму отець Володимир привітав гостей із Великодніми святами, побажавши їм добра, Божої ласки та злагоди. “Надзвичайно важливо зараз розвивати дружні відносини між Сходом та Заходом України. Наше братерство, спільні добрі справи та щирі молитви допоможуть якнайшвидше відновити мир в Україні. Усі ви знаєте, що скоро у місті Волноваха буде збудовано український православний храм, подібний до нашого. Тож нехай він нагадуватиме вам про волинську землю”, - наголосив він.

Після вітальних слів отець Володимир вручив кожному невеличкий подарунок - Великодню писанку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: на Хотинщині ...
Наступна новина: В Луцьку секретар міської ...

КОМЕНТАРІ