Рулонні штори: їх особливості та переваги

Рулонні штори: їх особливості та переваги

19.04.17 00:16 0 1551

Провідні дизайнери світу не можуть прийти до єдиної думки, що краще: класичні портьєри або сучасні види жалюзі? І той, і інший тип оформлення віконної рами має свої переваги, тому імениті майстри і не можуть між собою домовитися. Однак з появою рулонних штор усі непорозуміння зійшли нанівець, тому що ця модель об'єднала гідності обох видів завіс. Більш детально про них намрозповість співробітник інтернет-магазину http://specclimat.com.ua/, в якому можна замовити рулонні штори на замовлення.

Особливості рулонних штор

Сучасна портьєра рулонного типу являє собою полотно тканини, яке закріплене на робочому металевому валу. Штора має підйомний механізм, за допомогою якого вал обертається, згортаючи завісу в рулон. Така конструкція дозволяє при бажанні швидко прибрати драпірування, зробивши його практично непомітним. Цю особливість рулонні штори запозичили у горизонтальних жалюзі. У відкритому ж стані завіса є повноцінною віконною фіранкою, яка не тільки ефективно захищає кімнату від сонячних променів, але і служить важливим елементом декору приміщення.

Сьогодні виробники випускають різні види штор. Найбільшою популярністю користуються такі рулонні типи, як:
Штори відкритого типу. Їх конструкція гранично проста: вал, що кріпиться на стіну або віконну раму, і тканинне полотно. Внизу штори прикріплена дерев'яна планка, яка допомагає їй красиво і рівно лежати на вікні;
Штори закритого типу. Конструктивною особливістю таких рулонних штор є наявність короба, який закриває робочий вал. З боків же завіси є щільні напрямні планки, вони чітко фіксують полотно в межах віконної рами.

Переваги рулонних штор

З кожним днем  такий тип завіс користується все більшим попитом. Причиною цьому служать численні переваги рулонних штор:

  • їх щільна структура забезпечує надійний захист від сонця;
  • у відкритому стані вони не перешкоджають проникненню сонячних променів в квартиру;
  • тканина, з якої виготовлені рулонні штори, не затримує пил і дуже легко чиститься, завдяки спеціальному просоченню;
  • якщо таке драпірування згорнути, воно стає практично непомітним на вікні;
  • рулонні штори можна використовувати і як окремий тип завіси, і в комплекті з традиційними портьєрами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ