Луцьк: у місті вивчають питання неприємного запаху у повітрі

Луцьк: у місті вивчають питання неприємного запаху у повітрі

20.04.17 13:56 0 603
Під час оперативної наради обговорено питання стану атмосферного повітря у місті Луцьку. Начальник відділу екології Анатолій Гламазда наголосив, що починаючи з березня 2017 року в групу оперативного реагування “15-80” та інші виконавчі органи Луцької міської ради надходять звернення громадян про різкий, неприємний (каналізаційний, іноді аміачний) запах, який особливо відчувається у вечірній, нічний та вранішній час. Запах поширюється в південно-західній частині міста Луцька (мікрорайон Вересневе, підшипникового заводу, вулиць Гнідавської, Потебні, Львівської та ін.). За попередньою інформацією, неприємний запах може спричинити розпочата в 2017 році діяльність цеху з виробництва біотехнічних компонентів (спирти технічні, добавки до палива та ін.) ТзОВ „Біопаливно-енергетична компанія” плановою потужністю 48 т/добу, який розміщений на території Гнідавського цукрового заводу на вул. Ранковій, 1, та очисні споруди заводу, що знаходяться на відкритій місцевості на території Луцького району.

3 метою визначення походження запаху, 11 квітня 2017 року проведено обстеження очисних споруд Гнідавського цукрового заводу та прилеглої території. До обстеження були залучені працівники відділу екології міської ради, Луцької районної державної адміністрації, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, державної екологічної інспекції у Волинській області, управління держпродспоживслужби в місті Луцьку та Луцькому районі, громадськість. Спеціалістами Луцького міськміжрайонного відділу державної установи Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України проведено дослідження повітря на території полів фільтрації у двох точках.

За результатами візуального обстеження можна зробити висновки, що неприємні запахи можуть виникати:

- від зливання автомобільними цистернами на поля фільтрації нечистот від цехів по забою великої рогатої худоби та свиней;

- від скиду стічних вод цукрового заводу.

3 метою встановлення джерел неприємних запахів, визначення причин та вжиття необхідних заходів для його усунення, Луцька міська рада офіційно звернулась до народного депутата України Констанкевич Ірини Мирославівни, Державної екологічної інспекції України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про надання дозволів територіальним органам (Державній екологічній інспекції у Волинській області та Головному управлінню Держпродспоживслужби у Волинській області) на проведення позапланової перевірки виробничої діяльності ПАТ „Гнідавський цукровий завод” та ТзОВ „Біопаливо-енергетична компанія”.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зауважив, що необхідно встановити причини неприємного запаху та усунути їх. За його словами, якщо все ж буде встановлено, що через діяльність ТзОВ „Біопаливо-енергетична компанія” у Луцьку поширюються сморід, то вживатимуться усі заходи для усунення цього.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГРАФІК ВИЇЗНИХ ПРИЙОМІВ ...
Наступна новина: В Луцьку провели в останню ...

КОМЕНТАРІ