Житловий будинок № 2 по вул. Глібова-Красносільського у Чернігові має бути заселений до кінця поточного року

Житловий будинок № 2 по вул. Глібова-Красносільського у Чернігові має бути заселений до кінця поточного року

20.04.17 09:19 0 536
На повністю завершено монтаж 10-ти поверхів житлового будинку № 2 по вул. Глібова-Красносільського у Чернігові. З березня місяця поточного року Чернігівський ДБК приступив до внутрішніх робіт і комплектації житлового будинку. У планах підприємства – до кінця року передати нарешті довгоочікувані квартири людям під заселення.

Нагадуємо, що у квітні минулого року в Чернігові було зареєстровано нове підприємство ТОВ «Чернігівський домобудівельний комбінат», який виступив інвестором у процедурі санації будівельної компанії «Домобудівник», що на той момент знаходилась у стані банкрутства.

За цей час Чернігівський ДБК викупив кредиторські зобов'язання до «Райффайзен Банк Аваль» на суму 15,4 млн грн, взяв на себе борги перед людьми, котрі купували квартири у "Домобудівника" на суму 10,5 млн грн, викупив майно «Домобудівника» для можливості погашення кредиторських вимог та боргів з виплати заробітної плати у розмірі 8,3 млн грн, профінансував також відновлення виробництва і добудову житлового будинку в Чернігові більше, ніж на 10 млн грн.

Крім того, підприємство «ДБК» має плани продовжити будівництво сучасних житлових будинків, використовуючи потужності заводу залізобетонних конструкцій і матеріалів у Чернігові. З огляду на це, розроблена нова панельна житлова серія і розпочата переналадка обладнання під нову серію та реконструкція заводу. Як повідомили на підприємстві, нові будинки, окрім конструктивно-планувальних змін, будуть більш енергоефективними за рахунок облицювання та утеплення зовнішніх стін вентильованою фасадною системою, установки якісних металопластикових віконних систем, можливості контролю опалення у кожній квартирі окремо.

Важливо, що розвиток нових напрямків і збільшення виробничих потужностей підприємства сприятиме збільшенню робочих місць. За попередніми розрахунками, на підприємстві працюватимуть не менше 250 чоловік. На середня заробітна плата складає 5 тисяч грн. Чернігівський ДБК, на переконання його керівництва, має стати успішним містоутворюючим підприємством та сприятиме наповненню міського бюджету.

- Це новий поштовх для розвитку суміжних з будівництвом галузей економіки у місті, нові робочі місця, податки до міського бюджету, й, дуже важливо, власники квартир зможуть заселитися в свої оселі, - сказав міський голова Владислав Атрошенко.

Довідково:

У 2012 році підприємству "Домобудівник" міськрада перерахувала 4,7 млн грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало та перебувало у стадії банкрутства. Пізніше, на рахунок виконкому міськради підприємство перерахувало 4,7 млн грн.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про будівництво та введення в експлуатацію житла до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, будинок не добудований і громадяни залишилися без житла.

У березні 2016 р. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час зустрічі з інвестором домовився про реанімування діяльності будівельного комбінату у місті. З початку липня після трирічної перерви відновило роботу одне з виробництв колишнього «Домобудівника», де виготовляються будинкові панелі. Обладнання тут було збережене, що дозволило швидко запустити цех, на роботу до якого набрані як колишні, так і нові працівники. А у серпні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко побував на підприємстві та особисто ознайомився з відновленням виробництва стінових панелей для цього будинку, й на самому будівельному майданчику за адресою вул. Глібова-Красносільського, 2.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У рамках програми U-Lead з ...
Наступна новина: Реформа децентралізації в ...

КОМЕНТАРІ