На Тернопільщині планують створити бізнес-інкубатор

На Тернопільщині планують створити бізнес-інкубатор

21.04.17 13:45 0 633
На Тернопільщині планують створити інфраструктуру для підтримки малого та середнього бізнесу, завдяки якій підприємці зможуть отримати фахову допомогу. Про розробку концепції створення в області мережі бізнес-інкубаторів, а також певні напрацювання у даному напрямку, розповіла директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації Галина Воляник під час розширеного засідання робочої групи.

«Ми знайшли підтримку з боку обласного Центру зайнятості, де можна використати приміщення для створення бізнес-інкубатору, а також залучити людей для його супроводу. Тут наявна потрібна техніка, яку можна використати для роботи. Згідно початкової концепції, передбачено ще й 10 робочих місць», — зазначила Галина Воляник.

У бізнес-інкубаторі підприємець-початківець, відібраний на конкурсній основі, отримає робоче місце, технічне забезпечення і що найважливіше — інформаційний, навчальний та менторський супровід. Загалом діяльність бізнес-інкубатора передбачає створення робочих місць, підтримку бізнесу на всіх етапах. А також проведення навчальних семінарів, тренінгів.

«Зарубіжний досвід свідчить про те, що бізнес 30% підприємців, як користувалися послугами бізнес-інкубаторів, переріс з малого у середній. А решта - 70 % успішно працювали протягом років», - зазначила Галина Воляник.

Підприємці отримуватимуть й підтримку з боку влади, наголосила Галина Воляник. Для цього Тернопільська обласна державна адміністрація укладатиме меморандуми з Центром зайнятості, а також з усіма службами: податковою, митною службою, різного роду інспекціями, Радою підприємців та бізнес-асоціаціями.

«Необхідно чітко прописати критерії відбору учасників. Так, суб'єкт господарювання повинен існувати не більше двох років, а термін користування послугами бізнес-інкубатора має становити максимум 3-5 років. За цей час бізнес повинен вже навчитися функціонувати самостійно», — переконана експерт Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні», викладач Національної академії державного управління при Президентові України Наталія Балдич.

Одними із визначних критеріїв відбору повинні бути бізнес-ідея, а також кількість робочих місць, які може створити підприємець, переконаний заступник голови-керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Вонс. Також для підтримки діяльності того чи іншого підприємця він пропонує ідею пільгового кредитування.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: майже 10 млн ...
Наступна новина: Чернігівська громада ...

КОМЕНТАРІ