У Тернополі відзначили 15-ту річницю військової служби правопорядку у Збройних Силах України

У Тернополі відзначили 15-ту річницю військової служби правопорядку у Збройних Силах України

21.04.17 14:04 0 644
Відновлення військових частин на території Тернопільської області, їхнє розширення на території області та забезпечення правопорядку у військових структурах — один з пріоритетів діяльності обласної державної адміністрації. Про це наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистостей з нагоди відзначення 15 річниці з Дня створення Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. У Тернополі відбулося символічне закладення капсули під будівництво нового адміністративного корпусу зонального відділу військової служби правопорядку. Священнослужителі освятили будівництво.

«Ми поставили перед собою мету не лише відновити військові частини, а й забезпечити у них правопорядок. Це завдання виконує військова служба правопорядку Збройних Сил України, зональне відділення якого сформоване саме у Тернопільській області. Хочу подякувати усьому особовому складу, який практично весь пройшов зону АТО. Моє знайомство з цими хлопцями відбулося ще у 2015 році під час будівництва фортифікаційних споруд у Попасній та Золотому. Я бачив, наскільки важкі завдання доводиться виконувати їм. Вони не лише вирішують питання щодо забезпечення порядку серед військовослужбовців, а й боряться з диверсійними групами, забезпечують супровід військового транспорту, конвоювання та охорону затриманих за вчинення правопорушень військовослужбовців до передачі їх органам досудового розслідування, безпеку дорожнього руху та супровід військових колон, регулювання дорожнього руху тощо», — зазначив Степан Барна.

Під час урочистостей, що відбулися в будинку культури 44-ої бригади, очільник області вручив військовослужбовцям нагороди.

Так, згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації Степана Барни, з нагоди відзначення 15-тої річниці з Дня створення Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та за відмінне виконання службових обов'язків, самовідданість, професіоналізм та бездоганну військову дисципліну, медалями «За службу Україні», грамотами та подяками голови обласної державної адміністрації нагороджено:

прапорщика БЛІЩА Сергія Петровича (м)

полковника ВАЛЕРА Андрія Миколайовича (м)

старшого солдата ВИТРИКУША Василя Павловича (г)

старшого солдата ВОЗНЮК Тарас Анатолійович (п)

старшого прапорщика ГЕЙНУ Володимиру Богдановичу (м)

старшину ГРОМ'ЯКА Руслана Орестович (п)

молодшого сержанта МИДЗУ Ярослава Мироновича (г)

підполковника ПУШКАРА Остапа Юрійовича (м)

майора СЕНЬКІВА Сергія Михайловича (м)

старшого лейтенанта СТОЦЬКОГО Олега Михайловича (п)

майора ШЕПЕЛЮКА Андрія Петровича (г)

Довідково:

До структури ВСП входять підрозділи запобігання, виявлення злочинів та інших правопорушень, охорони та патрульно-постової служби, військової інспекції безпеки дорожнього руху, спеціального призначення, проведення службових розслідувань та режимна служба.

З початком проведення АТО на території Донецької та Луганської областей основні зусилля діяльності Служби правопорядку, зокрема, були зосереджені на протидії диверсіям і терористичним актам на окремих важливих військових об'єктах. Для посилення охорони й оборони цих частин були відрядженні підрозділи спеціального призначення Служби правопорядку.

Для надання практичної допомоги командирам у підтриманні правопорядку та військової дисципліни серед військовослужбовців у зоні АТО в кожній частині працюють офіцери Служби правопорядку. На командних пунктах ОТУ створено мобільні групи ВСП.

Також, у районі проведення АТО створено підрозділи спеціального призначення ВСП (військові комендатури). На в зоні АТО виконують завдання 17 військових комендатур та 2 зональні відділи в Донецькій та Луганській областях. Характерно, що такі військові комендатури створено не десь в тилу, на відділі від лінії безпосереднього зіткнення, а в тих містах та селах, де щодня відбуваються бойові зіткнення з незаконними збройними формуваннями. Це і Попасна, і Щастя, Марїнка і цілий ряд населених пунктів.

На сьогоднішній день практично сто відсотків особового складу Військової служби правопорядку брали участь в забезпеченні проведення заходів антитерористичної операції на сході України, а фактично — у війні з незаконними збройними формуваннями, які активно підтримуються Російською Федерацією.

За успішне виконання бойових завдань 20 військовослужбовців ВСП отримали державні нагороди, ще більше тисячі — відомчі від Міністра оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська громада ...
Наступна новина: Як вибрати курси ...

КОМЕНТАРІ