Степан Барна: Розвивати спортивну інфраструктуру області – одне із пріоритетних завдань

Степан Барна: Розвивати спортивну інфраструктуру області – одне із пріоритетних завдань

21.04.17 12:21 0 567
Голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна зустрівся з колишніми гравцями футбольного клубу «Реал-Мадрид» Франсіско Павоном та Іваном Пересом, які протягом 17-18 квітня на Тернопільщині проводили майстер-класи для дітей.

Як зазначив під час зустрічі з футболістами Степан Барна, одне з основних завдань в області – популяризація здорового способу життя.

«На жаль, раніше Тернопільщина не відзначалася активністю щодо розвитку футболу, але тим не менше тепер спільно з Федерацією футболу у Тернопільській області на чолі з Тарасом Юриком ми працюємо в питаннях створення мережі спортивних майданчиків, – зауважив він. – Так, торік в області було зроблено п'ять спортмайданчиків. Цього року плануємо облаштувати щонайменше 15. Це буде добрим стимулом для розвитку спортивної інфраструктури, а з нею – й футболу. Для мене, як для голови обласної державної адміністрації, дуже важливо зробити все, щоб максимально забрати молодь з вулиць, із соціальних мереж, від комп'ютерів і залучити її до спорту. Ваш приїзд – це символ того, що ми зробимо Тернопілля здоровим, а Україну – спортивною».

Водночас один із гравців мадридського «Реала» Франсіско Павон зазначив, що їм було дуже приємно відвідати Україну й, зокрема, Тернопільську область, а також поспілкуватися з чудовими дітьми. Дуже добре й те, що крім позитивних емоцій, які вони змогли передати маленьким футболістам під час майстер-класів, їм вдалося поспілкуватися з представниками влади, за сприяння якої у дітей на Тернопільщині буде футбольне майбутнє.

Не міг не погодитися з цим і народний депутат України, голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик, за підтримки якого відбувся приїзд легенд іспанського футболу до нашого краю. Він додав, що для розвитку футболу на Тернопільщині, потрібно збудувати інфраструктуру, а щоб діти хотіли займатися цим видом спорту, – піднімати їхню мотивацію.

«Приїзд іспанських футболістів якраз покликаний на те, щоб дивлячись на своїх кумирів, юні гравці хотіли на них рівнятися. Я дуже вдячний Франсіско та Івану за те, що знайшли час і приїхали до нас у гості. Для області це непересічна й надзвичайно важлива подія, і я впевнений, що вона буде початком нової ери у футболі Тернопільщини», – наголосив Тарас Юрик.

Нагадаємо, нині на Тернопільщині розвиток спортивної інфраструктури вважається одним із пріоритетних напрямів. Як свідчення цьому – нещодавнє відкриття басейну у Козові, який вважався довгобудом. Його будівництво було розпочате ще 30 років тому. Крім цього, у Козові також відкрили облаштований спортивний майданчик із тренажерами.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заступником прокурора ...
Наступна новина: Чернігів: До Положення про ...

КОМЕНТАРІ