З початку року до прокуратури області надійшло 1700 звернень     Прокурорами Закарпаття значна увага приділяється розгляду звернень,запитів,а також особистому прийому громадян та запитувачів інформації.

З початку року до прокуратури області надійшло 1700 звернень Прокурорами Закарпаття значна увага приділяється розгляду звернень,запитів,а також особистому прийому громадян та запитувачів інформації.

21.04.17 09:55 0 697
Прокурорами Закарпаття значна увага приділяється розгляду звернень, запитів, а також особистому прийому громадян та запитувачів інформації.

За 3 місяці 2017 року до органів прокуратури області надійшло 1700 звернень, з них майже 1 тис. вирішено по суті, в тому числі 20 – від народних депутатів України. Визнано обґрунтованими та задоволено 17 звернень.

З вирішених переважають звернення з питань досудового розслідування – майже 71%, з яких більшість на дії і рішення слідчих поліції – 162 звернення, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 21 звернення.

З набранням чинності 30.09.2016 статті 131-1 Конституції України, органи прокуратури не мають можливості здійснювати представництво інтересів громадян в суді. Однак, громадяни продовжують направляти до органів прокуратури звернення щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких уже не входить до повноважень органів прокуратури.

Так, за відсутності передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях, упродовж першого кварталу 2017 року майже кожне третє скеровано за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян. Так, на особистому прийомі прийнято 657 громадян, з яких керівниками прокуратур – 85. Прокурором області прийнято на особистому прийомі майже 100 осіб. Забезпечується також прийом осіб, які перебувають в установі відбування покарань. З метою здійснення прийому громадян за місцем їх проживання, заступниками прокурора області упродовж першого кварталу поточного року здійснено виїзди до 10 районних центрів області.

Хотілося б вкотре наголосити, що з первинними заявами необхідно звертатись до місцевих (територіальних) прокуратур, а у разінезгоди з прийнятими ними рішеннями, оскаржувати до прокуратури вищогорівня, адже часто громадяни вперше із заявами звертаються до Генеральної прокуратури України, яка в свою чергу для розгляду скеровує ці заяви до регіональної прокуратури.

Звернення можна надіслати поштою, або залишити звернення у скриньці у приміщенні прокуратур. Не розглядаються звернення надіслані факсимільним зв'язком.

Крім того, у органах прокуратури запроваджено можливість подання громадянами усних звернень за допомогою засобів телефонного зв’язку, тобто через телефони «гарячі лінії» та надіслання звернень з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронні звернення).

Усні звернення приймаються за телефоном «гарячої лінії» - (0312) 61-59-30.

Електронні звернення до прокуратури Закарпатської області надсилати на електронну пошту: zvern@zak.gp.gov.ua.

В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявник уможе бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним. Звернення оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику.

Телефони «гарячої лінії» та електронні скриньки також встановлені у всіх місцевих прокуратурах, з якими можна ознайомитись на офіційному сайті прокуратури області.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури області вживаються заходи, спрямовані на забезпечення права осіб на інформацію.

Упродовж 3 місяців 2017 року до органів прокуратури області надійшло 13 запитів, з яких надано інформацію на 8, роз’яснено положення законодавства 5 запитувачам, 6 надіслано за належністю іншим розпорядникам інформації.

Запитувачів цікавила інформація з питань досудового розслідування (25%), з кадрових питань (25%) та інших питань (50%).

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ