В Луцьку на комісії заслухали звіт про роботу двох комунальних підприємств

В Луцьку на комісії заслухали звіт про роботу двох комунальних підприємств

21.04.17 08:43 0 608
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації. Участь у її роботі взяли депутати Юрій Безпятко, Орися Залевська, Сергій Савчук, Олександр Козлюк та Богдан Вавринюк.

Спершу депутати заслухали інформацію про роботу ДКП “Луцьктепло” за підсумками 2016-го року. Доповідав заступник директора з комерційних питань Віктор Мельник. За його словами, у 2016-му році виробництвом та постачанням тепла та гарячої води займалися 64 котельні та 52 центральних теплових пункти, загальною потужністю близько 500Гкал/год. З 5 січня 2017 року в оренду ДКП “Луцьктепло” було передано котельню на вулиці Карбишева, яка забепечує теплоносіями мешканців 33-го та 40-го кварталу. ЇЇ потужність — 228 Гкал/год.

Віктор Мельник наголосив, що найбільшою проблемою зараз є зношеність котлів та тепломереж. Більшість із них мають термін експлуатації не більше 20-ти років, а після цього необхідне технічне діагностування, яке вимагає додаткових витрат. У 2016-му році через фінансові труднощі вдалося замінити лише 162 метри тепломереж.

Також Віктор Мельник розповів про плани на 2017-й рік. Насамперед, планується провести переоснащення вузлів обліку газу у відповідності до нових вимог Газового кодексу України на 9-ти котельнях. Також у найближчих планах-придбання установки для безкоштовної повірки теплових лічильників та лічильників для гарячої води, які встановлені у житлових будинках, реконструкція котелень та вул. Боженка, 32, Чернишевського, 29 та ін.

Заслухавши інформацію, депутати взяли її до відома, рекомендувавши у майбутньому попрацювати над розробкою стратегічного плану розвитку підприємства.

Про зроблене у 2016-му році звітував директор КП Луцькводоканал” Іван Корчук. За його словами, у 2016-му році видобуток води для надання послуг із водопостачання проводився на 52-х артезіанських свердловинах, з яких найбільше використовувалися 26-30. Підйом води у 2016-му році становив понад 16 млн м куб. З кожним роком обсяги споживання води зменшуються. Це пов'язано із зменшенням споживання води населенням через встановлення лічильників та економним використанням води. Знезараження питної води у 2016-му році проводилося лише з використанням гіпохлоритних установок.

Серед основних планів на 2017 рік — продовження робіт із реконструкції водозабору на вулиці Дубнівській, яку розпочали ще у 2006-му році. При цьому здорожчання води для населення не буде, але якість питної води значно покращиться.

Депутат Олександр Козлюк при цьому зауважив, що питання завершення реконструкції Дубнівського водозабору зараз перебуває на контролі у першого заступника міського голови Григорія Недопада. За його словами, на водозаборі планують встановити нове сучасне обладнання, використання нових реагентів для знезалізнення води, аби лучани мали можливість споживати якісну питну воду. До слова, водозабір на Дубнівській забезпечує водопостачанням майже дві третини населення міста Луцька.

Члени комісії подякували Івану Корчуку за роботу та взяли інформацію до відома.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівський міський ...
Наступна новина: На Тернопільщині створили ...

КОМЕНТАРІ