В Житомирській області більше 300 хворих проліковано у новому терапевтичному відділенні для чорнобильців

В Житомирській області більше 300 хворих проліковано у новому терапевтичному відділенні для чорнобильців

21.04.17 10:16 0 492
За 3 місяці 2017 року у новому терапевтичному відділенні Центру радіаційного захисту населення, постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС, вже пройшли лікування 314 хворих, з яких 72 – ліквідатори аварії.

Про це проінформував журналістів 20 квітня, головний лікар обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Богдан Леськів під час відвідування відділення з нагоди 31-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

— «З 1 січня 2017 року 314 постраждалих від аварії на ЧАЕС пройшли лікування у цьому відділенні, отримали високоспеціалізовану медичну допомогу, 72 з них – ліквідатори», – розповів Богдан Лесків.

За його словами, потрапити у це відділення не проблематично. Пацієнти або приїжджають з направленням з районної лікарні, або напряму звертаються в обласну лікарню.Серед пацієнтів відділення – і учасники антитерористичної операції, п'ятеро із них уже пройшли повний курс лікування.

Відділення нараховує 15 палат на 40 ліжок. На майже всі місця зайняті. Пацієнти, які перебувають на лікуванні, приємно вражені умовами та ставленням лікарів, годують 4 рази на день.

Лікування проходить за рахунок бюджетних коштів, Чорнобильського фонду, коштів БО «Лікарняна каса» та гуманітарної допомоги.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Тристороння ...

КОМЕНТАРІ