На Тернопільщині — представники Червоного Хреста з Польщі та Німеччини

На Тернопільщині — представники Червоного Хреста з Польщі та Німеччини

23.04.17 10:07 0 587
З метою налагодження подальшої співпраці з медичними закладами області для надання гуманітарної допомоги Тернопільщину відвідала делегація Червоного Хреста м. Бауцен (Німеччина) та Республіки Польща. Мова йде про забезпечення паліативних та хоспісних пацієнтів виробами медичного призначення (функціональні ліжка, протипролежневі матраци, лікарські помпи (інфузумати), кисневі концентратори, засоби гігієни та інше).

З представниками вказаної громадської організації зустрілися голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна голова обласної ради Віктор Овчарук, а також керівники структурних підрозділів ОДА. Степан Барна висловив щиру вдячність за впровадження у Тернопільській області програм ЮНЕСКО, а також багаторічну тісну співпрацю, яка планується розширюватися.

« у Державній службі надзвичайних ситуацій в Тернопільській області ми відкривали чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту і принагідно згадали, що оновлення технічних засобів рятувальників відбулося саме завдяки за сприяння програми ЮНЕСКО. Окрема подяка за впровадження соціальних програм, спрямованих на допомогу людям похилого віку, а також підтримку матеріально-технічного забезпечення на певному етапі Збройних Сил України», — зазначив Степан Барна.

Так, продовж 2016 року від організації Червоного Хреста м. Бауцен (Німеччина) на Тернопільщину надійшов гуманітарний вантаж, загальною вагою 5 тон. Це багатоярусні ліжка, матраци, м'який матеріал, засоби реабілітації, одяг, миючі засоби та дитячі іграшки. Усі ці матеріали безкоштовно отримали Коропецька школа-ліцей, Теребовлянська школа для глухо-німих дітей, Теребовлянський геріатричний центр, Бучацький територіальний центр, Тернопільський міський центр зайнятості. У той же час допомогу передали у зону АТО (92 бригаду та 44 артилерійську бригаду).

Як зазначив директор Тернопільського обласного відділення міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк, представники делегації побували у закладах, в які поступив гуманітарний вантаж й наочно переконалися наскільки задоволені наданою допомогою діти. За його словами, серед іншої важливої роботи, Червоний Хрест працює й над залученням закордонних інвестицій для підтримки діяльності хоспісу.

Довідково:

Мета діяльності відділення міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО - це сприяння діяльності ЮНЕСКО у зміцненні миру та безпеки, розповсюдженні культури та освіти серед народів в інтересах забезпечення поваги до справедливості, законності, прав і свобод людини, проголошених у Статуті Організації Об'єднаних Націй, та захист спільних інтересів своїх членів.

Тернопіль - четвертий з обласних центрів, де створений зазначений відділ. З часу його створення у 2009 р. тут уже допомогли медобладнанням кільком районним та міським лікарням, сотням жителів області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку завершується ...
Наступна новина: У прокуратурі Вінницької ...

КОМЕНТАРІ