Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» крокує Тернопільщиною

Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» крокує Тернопільщиною

23.04.17 08:36 0 640
Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» проводиться до 30 квітня проводитиметься в населених пунктах України. Проходить захід і у великих та малих містечках Тернопільщини. Головною метою заходу є покращання умов для регулярних масових занять фізичною культурою різних верств населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення. Так, у нашому місті відбувається прибирання у загальноосвітніх та спортивних школах, майданчиках за місцем проживання населення. Зокрема, учні спортивних шкіл разом з тренерами проводять впорядкування територій та місць, де тренуються.

Мабуть, у наш час, коли дуже актуальними є проблеми гіподинамії – недостатньої рухової активності у дітей та дорослих, і діти сидять спочатку у школі, потім над уроками, а потім за комп'ютером, дуже важливо займати своїх дітей фізичною культурою і спортом. Тому батьки і самі діти повинні спільними зусиллями облаштувати спортивні майданчики біля місць власного проживання, щоб можна було пограти у футбол, волейбол, виконати звичайну ранкову зарядку, вправи для розвитку сили, скажімо, згинання та розгинання рук в упорі лежачи – «віджимання», або згинання та розгинання рук в упорі на брусах – для юнаків, або вправи для розвитку гнучкості не тільки для дітей, але для дорослих.

Відтак прибирання як вид рухової активності є потрібним і для здоров'я, і в контексті суспільного значення цього процесу: підмести майданчики, викинути минулорічне сміття, пофарбувати спортивне обладнання, навіть найелементарніші лавки чи футбольні чи хокейні ворота, які можуть слугувати найпростішим тренажером для занять зранку або увечері.

Отже, цілі та завдання місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» – упорядкування та облаштування спортивних майданчиків напередодні весняно-літнього сезону шляхом залучення до участі громадськості; стимулювання співпраці органів місцевого самоврядування, суб'єктів підприємництва та громадських організацій, мешканців жилих мікрорайонів, особливо молоді, щодо будівництва, ремонту, облаштування та утримання місць для самостійних і групових занять різними видами рухової активності людей на дозвіллі; проведення інформаційно-пропагандистської кампанії з метою привернення уваги громадськості, державних та недержавних установ і організацій, засобів масової інформації щодо питань створення належних умов для щоденних занять населення фізичною культурою; запровадження сучасних стандартів активного дозвілля та створення здорової конкуренції серед місцевих громад щодо забезпечення належних умов для занять масовою фізичною культурою.

Переможець, призери та 50 найактивніших волонтерів у кожному із 27 регіонів України будуть нагороджені дипломами від Всеукраїнського Центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Організатори акції – управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА, Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» – закликають усіх охочих взяти активну участь у благоустрої спортивних майданчиків за місцем проживання, адже «Спорт для всіх – спільна турбота!».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Будівля по вулиці ...

КОМЕНТАРІ