У Чернівцях стартує проект з реєстрації домашніх тварин

У Чернівцях стартує проект з реєстрації домашніх тварин

23.04.17 12:44 0 515
Меморандум про спільне використання міжнародної системи ідентифікації тварин Аnimal-id підписав 21 квітня міський голова Олексій Каспрук та керівник ГО «Міжнародні системи реєстрації» Віктор Копач.

Аnimal-id.info – це сучасна некомерційна міжнародна платформа, яка об'єднує:

• Національні та локальні бази даних ідентифікованих тварин

• Міжнародні сервіси пошуку загублених тварин

• Сервіс адаптації безпритульних тварин

Animal-id.info – це єдина некомерційна база даних, яка приймає і об'єднує інформацію про тварин, ідентифікованих: транспондером (мікрочіпом) стандарту ISO 11784 всіх виробників, візуальної міткою (вушна кліпса, жетон), а також на основі генетичних маркерів (код ДНК).

На базі платформи діє комплекс зручних сервісів для ідентифікації тварин у містах. З метою реєстрації тварин та внесення подальшої необхідної інформації, працюють спеціалізовані он-лайн кабінети для власників тварин, ветеринарів, кінологічних клубів, громадських організацій і комунальних підприємств. Інформація синхронізується з найбільшим міжнародним об'єднанням баз даних EuroPetNet.

Згідно «Правил утримання домашніх тварин в м.Чернівцях» реєстрація тварин є обов'язковою. Міжнародна платформа Аnimal-id стане зручною базою для початку її впровадження.

«Запровадження реєстрації тварин у Чернівцях є нагальною потребою і дозволить більш дієво вирішувати проблеми безпритульності тварин. Важливо, що над реалізацією цієї ідеї спільно працює влада, комунальне підприємство « Притулок для тварин» та активні, небайдужі чернівчани. Ми шукали механізм, який буде доступний та зручний для мешканців міста і дозволить оперативно запустити процес реєстрації. Вдячні ініціаторам проекту Аnimal-id за співпрацю та допомогу його реалізації в Чернівцях. Сподіваюся,що чернівчани активно почнуть користуватися цим зручним сервісом», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Спільне використання міжнародної системи ідентифікації тварин – https://animal-id.info передбачає спільні заходи щодо ідентифікації домашніх тварин, моніторингу та обліку кількості тварин у місті, зменшення кількості безпритульних тварин, швидкого повернення тварин, які загубилися, а також підтримку громадських ініціатив щодо захисту тварин, здійснення контролю за вакцинацією тварин, зокрема, від сказу, інші дії спрямовані на підтримку та розвиток комфортного співіснування тварин та мешканців у Чернівцях, покращення санітарно-епідеміологічної ситуації в місті.

Активіст ГО «Захист тварин» Антоніна Гошовська розповіла, що місто Чернівці вже має попередній досвід використання бази animal-id при безкоштовному чіпуванні, що здійснювалося в рамках транскордонного проекту в 2014-2015 роках, а також підрахунку безпритульних собак. У Львові також є успішний досвід із впровадження реєстрації тварин із використанням цієї платформи, ідентифікації собак і кішок жетонами. Підтримку таким ініціативам надають і ветеринари, які завдяки впровадженню реєстрації матимуть змогу здійснювати контроль за вакцинацією тварин, реєструвати тварин у ветеринарних клініках. Власники тварин отримають комфортні умови для реєстрації у зручному для них місці та матимуть гарантію, що їхній улюбленець загубиться, його завжди можна буде повернути завдяки інформації на жетоні.

З можливостями сервісів міжнародної платформи Аnimal-id можна ознайомитися за посиланням: https://animal-id.info/

Довідково

Проект Аnimal-id, що починає впроваджуватися у Чернівцях, став фіналістом всеукраїнського конкурсу ІТ-проектів з електронної демократії EGAP CHALLENGE (e-Government for accountability and participation), яка є спільною ініціативою Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду Східна Європа і фінансуєтся Швейцарською конфедерацією.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За перший квартал луцькі ...
Наступна новина: В Луцьку виявлено чергові ...

КОМЕНТАРІ