Чернівчани безкоштовно обстежились на наявність онкозахворювання шкіри

Чернівчани безкоштовно обстежились на наявність онкозахворювання шкіри

25.04.17 13:48 0 777
За ініціативи Чернівецького міського управління охорони здоров'я та підтримки Буковинського державного медичного університету і Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру 24 квітня провели санітарно-профілактичну акцію «Стоп меланома».

На Соборній площі міста чернівчани мали змогу безкоштовно обстежитись на наявність меланоми. До заходу долучився і міський голова Олексій Каспрук. Він поспілкувався з чернівчанами, які прийшли на обстеження.

«Такі акції дуже потрібні. на жаль, ситуація і в країні, і в місті по онкозахворюваності дуже складна. Вчасне діагностування хвороби, виявлення її на ранній стадії – це запорука подальшого успішного лікування. Тому закупівлі апаратів для діагностики меланоми шкіри є вкрай необхідною. Впевнений, допоможе врятувати не одне життя», – сказав міський голова.

Олексій Каспрук доручив начальнику міського управління охорони здоров'я Ігорю Незборецькому вивчити питання щодо придбання дерматоскопів для міських лікувальних закладів міста.

лікарі обстежили понад 200 чернівчан, які звернулись до них під час акції. У трьох з них виявили злоякісні пухлини.

Довідково

Меланома – одна з найбільш небезпечних злоякісних пухлин, яка розвивається з пігментних клітин та часто рецидивує. Незважаючи на значний розвиток сучасної онкології показник захворюваності на меланому шкіри продовжує зростати. Упродовж 5 років по місту Чернівці спостерігається тенденція до зменшення виявлення захворювання на меланому шкіри. Так за 2012 рік цей показник становив 12 випадків, 2013 році – 14 випадків, 2014 році – 9 випадків, 2015 році – 7 випадків, 2016 році – 8 випадків. Хоча по області цей показник з роками зростає так у 2012 році – 12 випадків, а у 2016 – 30 випадків. У 90% випадків ця локалізація діагностується в І та ІІ стадіях, що є позитивним моментом для подальшого перебігу захворювання та лікування.

На обліку у Чернівцях перебуває 138 онкологічних хворих з діагнозом меланоми. У області ця кількість становить 331 хворий.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ