Житомирщина тримає першість за індексом промислової продукції в Україні

Житомирщина тримає першість за індексом промислової продукції в Україні

25.04.17 16:41 0 632
Житомирська область продовжує лідирувати серед регіонів України за індексом виробництва промислової продукції. У січні-березні 2017 року індекс виробництва промислової продукції в області склав 128,7% до аналогічного періоду минулого року.

Про це повідомляє начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк.

— «Протягом трьох місяців 2017 року Житомирщина займає перше місце серед областей України за темпами зростання промислового виробництва. Індекс виробництва склав 128,7 % до відповідного періоду 2016 року, тоді як у минулому році цей показник складав 98,4 %. Найкращі показники показали добувна промисловість – 199,7%, машинобудування – 120,1%, легка промисловість – 116,9%, виробництво готових металевих конструкцій – 109,9%», – наголошує Роман Крисюк.

Нагадаємо, що за індексом промислової продукції Житомирщина увійшла до 5 лідерів у 2016 році, а вже в січні-лютому область 2017 року область посіла перше місце. З початку року Житомирська область тримає першість серед регіонів України за індексом споживчих цін, що свідчить про найнижчий рівень інфляції.

Довідково: Індекс промислової продукції – показник динаміки обсягу промислового виробництва, середньозважена величина з відповідних індивідуальних індексів по кожному товару. Розрахунок базується на даних щодо динаміки виробництва видів продукції за постійним набором товарів-представників та структурі валової доданої вартості за видами промислової діяльності за базисний рік .

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Dream Yachts: Моторные яхты ...
Наступна новина: В Луцьку під час рейду ...

КОМЕНТАРІ