Луцьк: триває реалізація програми «Доступні ліки»

Луцьк: триває реалізація програми «Доступні ліки»

27.04.17 11:15 0 499
У місті триває реалізація урядової програми «Доступні ліки».

Усі центри первинної медико-санітарної допомоги міста вже мають укладені договори з аптечними мережами, у яких уже можна отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою.

Нагадаємо, що за програмою “Доступні ліки” держава відшкодовує вартість происаних лікарем препаратів від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету 2 типу.

Про стан реалізації програми вчора в прямому ефірі каналу «Нова Волинь» розповідали начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, головний лікар КЗ «Луцький центр первинної едико-санітарної допомоги 3 1» Лідія Кривдік та директор ДВТП «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк.

Так, Лідія Кривдік розповіла, що сімейні лікарі з початку місяця виписують рецепти на ліки за міжнародним непатентованим назвам (основними діючими речовинами). Аптеки, у свою чергу, почали отримувати від виробників/імпортерів ліки згідно з визначеним реєстром лікарських засобів.

На сьогоднішній день у програмі дали згоду брати участь наступні виробники:

18 із країн ЄС;

15 з України;

1 з Ізраїлю;

1 з Індії.

Станом на 10:00 24 квітня міськими лікувально-профілактичними закладами було виписано 6124 рецепти.

На реалізацію програми уже виділено державою 500 млн. грн., ці кошти розподілені по регіонах, тож проблем з відшкодуванням не виникне. Лідія Кривдік зауважила, що програма «Доступні ліки» - це великий крок назустріч людям, які не маючи достатньо грошей, мають змогу безперебійно приймати необхідні ліки, комбінувати препарати тощо.

Крім того, за її словами, наразі готується звернення до заступника міністра охорони здоров'я Романа Ілика щодо введення до списку ліків сартанів, адже деякі пацієнти приймають лише цю групу препаратів.

Лікарі наголошують, що реімбурсація починається не з аптеки, а з візиту до лікаря. Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Управління охорони здоров'я міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Виховання ...
Наступна новина: Когда могут понадобиться ...

КОМЕНТАРІ