Місто Луцьк представлене на зустрічі місцевих координаторів Програми Ради Європи “Інтеркультурні міста”

Місто Луцьк представлене на зустрічі місцевих координаторів Програми Ради Європи “Інтеркультурні міста”

27.04.17 12:24 0 641
Директор департаменту культури Тетяна Гнатів взяла участь у зустрічі місцевих координаторів української мережі інтеркультурних міст, що відбулася 18-19 квітня 2017 року в Одесі. Захід проходив в рамках Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста», учасниками якої на сьогоднішній день є 117 міст більше 30 країн світу.

Головною подією зустрічі стало підписання Меморандуму про участь м.Одеси в Національній мережі інтеркультурних міст України (ICC-UA), що дає можливість місцевим представникам розширювати коло міжнародних зв'язків, заручатися підтримкою європейських експертів, користуватися ресурсами мережі, обмінюватися міжкультурним досвідом.

Присутня на зустрічі координатор Національної мережі інтеркультурних міст Ксенія Рубікондо наголосила: «Це дійсно визначний день! До нас приєдналося місто-мільйонник Одеса, яке по праву можна назвати інтеркультурною гаванню України».

В рамках зустрічі місцеві координатори підвели підсумки діяльності інтеркультурних міст за 2016 рік та окреслили плани подальшої роботи на 2017 - початок 2018 року.

Презентуючи напрацювання міста Луцька за 2016 рік, Тетяна Гнатів ознайомила колег по Програмі з роботою місцевої влади та громадськості в сфері реалізації принципів інклюзії, соціальної та правової інтеграції вимушено переселених осіб зі Сходу і Криму, захисту та підтримки національних меншин, що проживають на території міста Луцьк. Під час презентації зазначалося про участь творчих колективів у фестивалях, що відбувалися протягом минулого року в Польщі, Італії, Німеччині, Туреччині, про співпрацю Луцька із закордонними містами-партнерами та про досвід участі у проекті «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадою” (COMUS). Учасники зустрічі вкотре засвідчили інтеркультурне значення міжнародних фестивалів, що відбуваються у нашому місті, серед яких: «Різдво у Луцьку», «Великдень у Луцьку», «Поліське літо з фольклором», «Мандрівний вішак», «Ніч у Луцькому замку», джазові фестивалі «Art Jazz Cooperation 2016» та «Jazz Bez 2016» й багато інших.

Результатом зустрічі місцевих координаторів мережі стала розробка та погодження проекту посібника інтеркультурних міст України. Учасники воркшопу, що проходив в рамках зустрічі, працюючи над посібником, обговорили зміст положень про інтеркультурну мережу міст України, особливості втілення інтеркультурної стратегії, елементи позиціювання інтеркультурного міста на рівні Програми Ради Європи та найкращі практики міст-учасників української мережі інтеркультурних міст.

Луцьк щиро вітає Одесу із вступом до української мережі інтеркультурних міст та висловлює готовність поділитися своїм шестирічним досвідом задля спільного здійснення інтеркультурної політики та успішної реалізації принципів інтеркультурності на теренах України.

Управління культури 720447

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Луцька завітали ...
Наступна новина: Крапельне зрошення полів: ...

КОМЕНТАРІ