До Луцька завітали представники громадського сектору з Донеччини та Луганщини

До Луцька завітали представники громадського сектору з Донеччини та Луганщини

27.04.17 11:50 0 528
У нашому місті перебуває делегація членів громадських рад, громадські активісти, представники органів влади з Луганської та Донецької областей. У рамках візиту відбулася зустріч з заступником міського голови Олександром Рачковим, представниками структурних підрозділів міської ради.

Звертаючись до присутніх, Олександр Рачков привітав усіх в Луцьку та побажав гарного перебування. За його словами, наше місто з багатою історією та традиціями. Він зауважив, що і Схід, і Захід взаємозалежні і мешканці всієї країни повинні спільно працювати над розвитком держави. Олександр Рачков вважає, що під час таких візитів можна дізнатися щось нове, здобути цікавий досвід, який можна запровадити у своїй громаді. На його думку, взаємні візити зближують українців.

Потому заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук коротко розповів про основні здобутки Луцька. Він зазначив, що наше місто активно співпрацює з іншими містами як України, так і за кордоном. Місто бере активну участь у різноманітних проектах.

Так, завдяки програмі транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 роки” реалізовано сім проектів та залучено майже два мільйони євро грантових коштів. Зокрема, було реконструйовано Луцький зоопарк, де збудовано містечка для ведмедів та левів, проведено благоустрій території. Також створено Центр надання адміністративних послуг.

Сергій Омельчук наголосив, що разом з польськими партнерами напрацьовано нові проекти, які подано для участі у новій програмі транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 роки”.

Активно Луцьк працює з міжнародними фінансовими організаціями. Так, нині реалізується проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста. Планується ліквідувати підвальні котельні, модернізувати обладнання, впровадити автоматизовану систему управління, замінити близько одного кілометра мереж, встановити у понад 200 багатоквартирних будинках ІТП та котел на альтернативному паливі у котельні на вул. Боженка тощо.

Також присутнім розповіли про туристичний потенціал Луцька та роботу Центру надання адміністративних послуг.

Після презентації заступник міського голови Олександр Рачков відповів на запитання гостей з Донеччини і Луганщини.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ