У Рівненській області дубенчанин поніс покарання штрафом,а також повернув державі понад 20 тис грн,які незаконно одержав в якості житлової субсидії

У Рівненській області дубенчанин поніс покарання штрафом,а також повернув державі понад 20 тис грн,які незаконно одержав в якості житлової субсидії

27.04.17 08:08 0 499
Дубенський міськрайонний суд Рівненської області підтримав позицію Дубенської місцевої прокуратури і, розглянувши обвинувальний акт та угоду про визнання винуватості, визнав жителя району винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом обману), ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Про це повідомив керівник Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області Василь Мартинюк.

Доведено, що чоловік подав до Управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації завідомо підроблений документ – декларацію про доходи і витрати осіб, що звернулися за призначення житлової субсидії, який містив неправдиві відомості про придбане майно. А саме: в документі умисно не було зазначено відомості про купівлю його дружиною за відповідний період автомобіля вартістю близько 80 тис грн.

За наслідками таких дій дубенчанину незаконно призначено та виплачено за рахунок коштів бюджету житлову субсидію на загальну суму понад 20 тис грн. Ще у ході досудового розслідування підозрюваний свою вину визнав, добровільно і в повному обсязі відшкодував завдану шкоду шляхом повернення у дохід держави усіх одержаних раніше коштів.

Згідно із вироком суду чоловіку призначено покарання в межах санкції інкримінованих статей у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Вирок законної сили ще не набрав.

Додатково:

Оплата за комунальні послуги дорожчає. Багато родин не здатні її оплачувати самостійно, а тому змушені звертатися за субсидією. Остання розраховується як різниця між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами й обсягом обов'язкового відсотка платежу. Обов'язкова частка плати за послуги є індивідуальною для кожної сім'ї й залежить від її доходу, кількості осіб, які зареєстровані в житловому приміщенні та яким нараховується плата за послуги. Чим вищі (нижчі) доходи сім'ї, тим більше (менше) сім'я сплачуватиме за послуги.

В той же час, субсидія не призначається, якщо будь-хто із зареєстрованих у будинку людей, в т.ч. фактично проживаючих у ньому осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири, будинку, транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири, будинку або автомобіля телефонного зв'язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі чи оплати перевищує 50 тис грн. Позиція держави полягає у тому, що субсидію повинна отримати виключно та родина, яка її потребує.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ