В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала з приводу 31-ої річниці Чорнобильської катастрофи

В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала з приводу 31-ої річниці Чорнобильської катастрофи

28.04.17 08:18 0 518
Дорогі тернополяни, українці, друзі!

31 рік тому 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа в новій історії людства - радіоактивний викид, потужністю в 300 Хіросім.

За декілька годин Україна втратила частину своєї території. Катастрофа забрала тисячі людських життів, а десятки тисяч співвітчизників назавжди виїхали зі своїх домівок.

ми з щирою вдячністю вшановуємо героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників правоохоронних органів, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Адже подвиг цих людей записано до літопису людської мужності, він назавжди залишиться у пам’яті українського народу.

Проте ми не маємо права забути про тих, хто винен у цій аварії. Чорнобильська катастрофа була частиною геноциду української нації з боку ворожого комуністичного режиму. Радянський режим звів Чорнобильську АЕС у безпосередній близькості від столиці України, всупереч протестам дисидентів, екологів та простих українців, які навіть в часи комуністичного терору не боялися попереджати про можливу трагедію.

Цей злочин проти людяності є одним з головних доказів злочинного характеру комуністичного режиму і необхідності заборони людоненависницької комуністичної ідеології у цілому світі.

У Тернополі ми робимо все можливе, щоб забезпечити гідне життя та відновлення здоров’я всіх ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Чорнобильці заслуговують на краще життя. Чорнобильці не повинні виживати, а повинні жити, як герої.

Вони виграли свою війну за Україну і назавжди залишаться Героями.

Слава героям чорнобильцям!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Володимир Гройсман: ...

КОМЕНТАРІ