Держслужбовці Тернопільщини переймали європейський досвід

Держслужбовці Тернопільщини переймали європейський досвід

28.04.17 08:46 0 490
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з директором Європейської Академії Берліну професором, доктором Екертом Штратеншульте. Очільник області подякував за можливість для наших державних службовців взяти участь у семінарах в рамках проекту «Академія ефективного управління та підвищення компетентності в Європі», що проходили у м. Берлін.

«В умовах децентралізації досвід розвинутих країн вкрай необхідний. Адже для успішного завершення реформування необхідні й висококваліфіковані фахівці, які мають відповідати європейським стандартам. Будемо щиро вдячні за реалізацію на Тернопільщині спільних проектів у рамках міжнародних програм. Окрема подяка за підготовку людей до написання проектів, що фінансуються за кошти Євросоюзу», — зазначив Степан Барна.

У свою чергу Екарт Штратеншульте підкреслив, що керівництво Німеччини дотримується проукраїнської позиції. І жодна проблема (зокрема, біженців, що існує в ФРН), не може витіснити на задній план конфлікт на Сході України, і, водночас, прагнення українців до змін й проведення реформ.

«Західні регіони України являються свого роду локомотивом, що просуває реформи в Україні. Саме тому Європейська Академія Берліну започаткувала проект «Добре урядування» для стажування у Берліні державних службовців, залучених до формування Стратегії розвитку області. У подальшому вони зможуть ефективно застосувати практику німецького управління у реалізації реформ в Україні», — зазначив Екарт Штратеншульте.

Довідково:

Завдяки налагодженій співпраці з Європейською Академією Берліну в Тернопільській області успішно реалізовується спільний українсько-німецький проект «Академія доброго врядування та підвищення компетенції в Європі» (AGREE) за активного сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини. Протягом 2015 -2017 років державні службовці районів області, представники Тернопільської облдержадміністрації пройшли стажування у Берліні. Перебуваючи в Берліні українська делегація відвідувала Міністерства та різноманітні інституції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ