З нагоди 500-ліття Реформації у Тернополі відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Протестантські церкви у контексті Вітчизняної історії та суспільних трансформацій»

З нагоди 500-ліття Реформації у Тернополі відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Протестантські церкви у контексті Вітчизняної історії та суспільних трансформацій»

28.04.17 10:06 0 551
Відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Протестантські церкви у контексті Вітчизняної історії та суспільних трансформацій» до 500-ліття Реформації відбудеться 27 квітня о 10.00 на базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка в аудиторії №178.

Серед питань, які обговорюватимуться – історія християнства, виникнення протестантських церков, вплив Реформації на соціально-економічний розвиток країни, Європейська Реформація та її відгомін в Україні.

У конференції візьмуть участь:

Степан Барна, голова Тернопільської облдержадміністрації;

о. Віталій Козак, протоієрей, доктор східних церковних наук, вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, декан м. Тернополя;

Ярослав Лукасік, магістр філології Варшавського Університету, директор Східноєвропейського Лідерського Форуму;

Михайло Паночко, президент Всеукраїнського Союзу Церков Християн Віри Євангельської;

Володимир Кравець, доктор педагогічних наук, професор, академік, ректор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка;

Олег Саган, пастор голова Тернопільського обласного організаційного комітету Протестантських Церков і об'єднань з відзначення в Україні 500-ліття Реформації;

Людмила Филипович, доктор філософських наук, професор, завідувач відділу проблем релігійних процесів в Україні Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, а також науковці та священнослужителі з різних регіонів України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі вчителі ...

КОМЕНТАРІ