Генеральний консул Угорщини відзначив потенціал Тернопільщини у сфері туризму та ІТ-технологій

Генеральний консул Угорщини відзначив потенціал Тернопільщини у сфері туризму та ІТ-технологій

28.04.17 09:34 0 540
Можливості і потенціал Тернопільщини оцінив Генеральний Консул Угорщини Йожеф Бугайла під час ознайомчого візиту в Тернопільську область. Почесний гість поділився своїми приємними враженнями не лише в економічній площині, а й культурній, оцінив вагомість історичної спадщини.

«На Тернопільщині є хороший потенціал у туризмі. Звичайно, зі сторони Угорщини хочеться збільшити кількість інвесторів та підвищити рівень комерційних відносин. Нам уже вдалося оголосити три-чотири галузі у яких варто продовжити співпрацю. Вважаю, що у секторі ІТ на Тернопільщині також є певні можливості. Ми знайшли спільні галузі, у яких можна розпочати співпрацю, але налагодження офіційних відносин тепер залежить від Києва», - розповів Генеральний консул Угорщини Йожеф Бугайла.

Адміністрація Тернопільської області зацікавлена у підтримці представників малого та середнього бізнесу, а тому надаватиме максимальне сприяння у налагодженні міжнародної співпраці, зокрема і з підприємцями Угорщини.

Водночас, як зауважив під час зустрічі з Генеральним Консулом голова Тернопільської ОДА Степан Барна, після того, як минулоріч відбулася презентація Тернопільщини в Угорському Парламенті, область запрошує провести Дні Угорщини на Тернопіллі.

Довідково:

Обсяги зовнішньоторговельного обороту товарами підприємств та організацій області з Угорщиною за 2016 рік склали 9,7 млн дол. США. При цьому, обсяги експорту становлять 0,5 млн. дол. США (0,2% експорту області), імпорту – 9,2 млн дол. США (3,4% імпорту області). В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяги зовнішньої торгівлі з Угорщиною збільшилися на 19,8%.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попереджено спробу ...
Наступна новина: У Чернігові відзначили ...

КОМЕНТАРІ