У Рівненській області завдяки активній та принциповій позиції прокуратури не допущено безпідставне стягнення з державного бюджету понад 305 тис грн

У Рівненській області завдяки активній та принциповій позиції прокуратури не допущено безпідставне стягнення з державного бюджету понад 305 тис грн

28.04.17 08:30 0 527
Апеляційну скаргу прокуратури Рівненської області судом задоволено та скасовано рішення суду першої інстанції, яким за позовом приватної фірми зобов'язано внести зміни до укладеного з управлінням охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації договору про збільшення його ціни на суму 305 тис грн.

Мова йде про кошти ПДВ, які товариство намагалося стягнути у судовому порядку за поставлені управлінню 7 рентгенівських апаратів, загальна вартість яких становить 4,7 млн грн згідно з укладеним договором про державні закупівлі.

Після поставки обладнання фірма звернулася до суду з вимогою зобов'язати Замовника внести до умов договору зміни про збільшення на 305 тис грн ціни виконаних послуг за рахунок вартості податкових зобов'язань.

Суд першої інстанції позовні вимоги товариства задоволив, невірно застосувавши при цьому норми матеріального та процесуального права, у зв'язку з чим прокуратура Рівненської області дане судове рішення оскаржила з метою захисту інтересів держави та недопущення безпідставного стягнення коштів з бюджету.

Врахувавши принципову позицію прокуратури, Рівненський апеляційний суд Рівненської області погодився з тим, що згідно вимог цивільного законодавства зміна ціни в договорі після його виконання не допускається, та скасував попереднє незаконне судове рішення.

Таким чином, завдяки активній та принциповій позиції прокуратури Рівненської області попереджено безпідставне стягнення з державного бюджету понад 305 тис грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ