На Закарпатті прокуратура довела в суді незаконність передачі Ужгородською міською радою земельних ділянок площею майже 4 га і вартістю понад 78 млн грн    Закарпатський окружний адміністративний суд повністю підтримав позицію Ужгородської місцевої прокур

На Закарпатті прокуратура довела в суді незаконність передачі Ужгородською міською радою земельних ділянок площею майже 4 га і вартістю понад 78 млн грн Закарпатський окружний адміністративний суд повністю підтримав позицію Ужгородської місцевої прокур

28.04.17 08:45 0 444
Закарпатський окружний адміністративний суд повністю підтримав позицію Ужгородської місцевої прокуратури, задовольнивши позови, якими прокуратура оскаржувала рішення Ужгородської міської ради. Йдеться про рішення, якими міськрада, всупереч вимогам земельного та містобудівного законодавства, незаконно розпорядилась землями загальною площею майже 4 га і вартістю понад 78 млн грн та передала їх у постійне користування управлінню освіти.

Так, підставою для звернення місцевої прокуратури до суду стало те, що розміщення на зазначених земельних ділянках навчального закладу не передбачено генеральним планом міста, а тому надання дозволу на його розміщення без внесення та затвердження змін до генерального плану суперечить чинному законодавству України.

Зокрема, згідно приписів ст. 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», (в редакції на момент прийняття спірних рішень) генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту.

Невід’ємною частиною генерального плану населеного пункту є план земельно-господарського устрою цього населеного пункту.

Генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Таким чином, прокуратурою вжито дієвих заходів спрямованих на сталий розвиток (забудову) міста з дотриманням вимог чинного законодавства з урахуванням інтересів територіальної громади та держави щодо раціонального використання земель.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ