Луцька міська рада прийняла звернення до центральної влади щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення

Луцька міська рада прийняла звернення до центральної влади щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення

28.04.17 08:02 0 532
На розгляд депутатів міської ради було внесено питання “Про звернення щодо необхідності продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні та проведення Всеукраїнського референдуму”. Про основні аспекти документу присутніх поінформував депутат Андрій Козюра. Він переконував колег у необхідності продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. На його переконання, цього робити не можна, бо українці бідніють і не можуть придбати землю, то її за безцінь придбають іноземці. Андрій Козюра зауважив, що питання зняття мораторію варто обговорити на всеукраїнському референдумі.

Також свою думку з цього питання висловили Микола Собуцький, Микола Дендіберін, Микола Федік та Костянтин Петрочук. Вони загалом підтримали ініціативу щодо підтримки мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Зрештою, обранці громади підтримали текст звернення до керівників депутатських фракцій у Верховній Раді України.

ЗВЕРНЕННЯ

щодо необхідності продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні та проведення Всеукраїнського референдуму

До 2018 року, в Україні діє мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Однак, вже в цьому році Кабінет Міністрів України, Національний банк України та Президент України взяли на себе зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом, на прийняття відповідних законів щодо впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. Тому, вже в травні цього року, у Верховній Раді України влада ініціює розгляд проекту закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення».

Відповідно до ст.13 Конституції України, земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу.

Вважаємо, що розпродаж нашого головного стратегічного багатства – землі, є неприпустимим та в даний момент передчасним, оскільки більше 80% українців проживають за межею бідності, і єдиним способом їхнього виживання є земля.

Держава має дбати про розвиток сільського господарства, яке базуватиметься на основі малих та середніх фермерських господарств, а не лобіювати меркантильні інтереси земельних латифундистів, основною метою яких є відкриття ринку землі та моментальна скупка українських чорноземів за безцінь.

Враховуючи те, що земля є стратегічним ресурсом та власністю українського народу, відповідно, влада, перед впровадженням ринку землі, має почути думку народу України та оголосити Всеукраїнський референдум з цього питання.

Вважаємо, що прийняття проекту Закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» без оцінки українського народу є обкраданням власного народу та злочином проти нього. Українці повинні вчитись розумно торгувати не землею, а хлібом!

Враховуючи вищевикладене, вважаємо, що єдиним способом врегулювання вказаної проблеми є проведення всеукраїнського референдуму з цього питання, тому звертаємось до Вас і просимо – ні за яких обставин не голосувати та не приймати закон, який перетворить українську землю в товар, бо переконані, що торгувати землею – це торгувати її територією.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за жорстоке ...
Наступна новина: Голова ОДА Ігор Гундич ...

КОМЕНТАРІ