Розпочала роботу 23-я сесія Луцької міської ради

Розпочала роботу 23-я сесія Луцької міської ради

28.04.17 09:26 0 556
Депутати зібралися на пленарне засідання 23-ї сесії Луцької міської ради. До порядку денного включено більше 70-и питань.

На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС та загиблих учасників АТО.

Першим питанням порядку денного було “Про звернення щодо засудження дій по позбавленню частоти радіо “Луцьк” Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення”. Доповідачем з цього питання виступив депутат Андрій Козюра. Він наголосив: “Діюча влада хоче узурпувати інформаційний простір країни, позбавляючи радіочистот місцевих мовників. Нині радіо “Луцьк” мовить цілодобово, а зі змінами його передачі виходитимуть лише чотири рази на добу по 50 хвилин”. Андрій Козюра прохав колег підтримати проект звернення.

Обранці громади підтримали запропонований документ.

Підтриманий документ адресований Президенту України Петру Порошенку та Голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку.

ЗВЕРНЕННЯ

щодо засудження дій по позбавленню частоти радіо «Луцьк»

Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення

Луцька міська рада обурена змінами, що впроваджуються ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», яке звернулося до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо переоформлення ліцензій місцевих суспільних мовників. Наслідком такої інформаційної «реформи» стає те, що улюблена волинянами FM-радіостанція двох останніх десятиліть – радіо «Луцьк» зникне зі своєї частоти.

Так, уже замість радіо «Луцьк» у Горохові, Нововолинську та обласному центрі Волині звучатиме радіо «Промінь». Тож, замість 24-годинного мовлення програми радіо «Луцьк», виходитимуть програми лише у чотирьох щоденних 50-хвилинних відрізках на «Українському радіо» та 4 години в ефірі радіо «Промінь».

Луцька міська рада, вважає таку “реформу” нищівним ударом не тільки по творчому колективу радіо «Луцьк», а й по титанічній проведеній роботі з популяризації автентичної культури Волині та висвітлення важливих аспектів життя краян.

Нагадаємо, саме радіо “Луцьк” було першою в Україні державною радіостанцією, яка отримала частоту в FM-діапазоні. Саме хвилі радіо «Луцьк» 22 роки були першим майданчиком реалізації для волинських музикантів, митців, громадських та політичних діячів, тож його зникнення з частот — пряма небезпека для всього культурного середовища області.

У той час, коли органи влади всебічно декларують децентралізацію місцевих громад, таке рішення йде всупереч логіці, адже має на меті якраз централізувати джерело мовлення. Внаслідок таких “реформ” влада повністю зосереджує у своїх руках потужний інформаційний рупор для рекламування власних псевдореформ, що є порушенням демократичних засад та принципу свободи слова.

Враховуючи вищевикладене, вимагаємо припинити знищення місцевих радіостанцій (в Україні під “реформи” підпадають 86 місцевих суспільних мовників) під виглядом покращення чи прогресивного нововведення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура виявила ...
Наступна новина: Попереджено спробу ...

КОМЕНТАРІ