Колектив КП «Чернівціводоканал» не бачить підстав визнавати менеджмент свого підприємства неефективним

Колектив КП «Чернівціводоканал» не бачить підстав визнавати менеджмент свого підприємства неефективним

28.04.17 13:26 0 562
Трудовий колектив КП «Чернівціводоканал» провів збори, учасники яких звернулися до депутатів міської ради з проханням затвердити Комплексну програму розвитку систем централізованого водопостачання та водовідведення м. Чернівців на 2017- 2022рр., а також програму фінансової підтримки комунальних підприємств міста Чернівців,

у якій передбачити необхідні обсяги фінансової підтримки комунальних підприємств на увесь рік.

Працівники КП «Чернівціводоканал» вважають,що на підприємстві відсутні обігові кошти через високу зношеність мереж, обладнання та споруд, які пройшли всі нормативні терміни експлуатації, а також складну схему подачі та розподілу води, а не через неефективний менеджмент. Вони звертають увагу, що відсутні будь-які рішення комісій та перевірок, які б підтверджували, що водоканал є збитковим підприємством внаслідок неефективного менеджменту. Тому пропонують депутатам повернутися до розгляду Програми фінансової підтримки комунальних підприємств та затвердити її назву у старій редакції.

З метою зменшення понаднормових втрат та енергоємності виробництва колектив водоканалу також просить депутатів затвердити Комплексну програму розвитку систем централізованого водопостачання та водовідведення м. Чернівців на 2017- 2022рр. Завдання зазначеної програми пропонуються виконувати за кредитні ресурси, залучені від німецького державного банку, а також за рахунок коштів міського бюджету та власних коштів підприємства. Заходи цієї програми спрямовані на усунення понаднормових витрат, зменшення енергоспоживання, оновлення матеріально-технічної бази, покращення комерційних операцій та клієнтської бази, формування ефективного управління зв'язками з громадськістю та планування управління активами, розробку нової організаційної структури та розвиток людських ресурсів.

Колектив підприємства інформує депутатів, що впродовж 2015-2016 років були укладені всі необхідні кредитні та субкредитні угоди з банком KFW і це дозволило розпочати проектування за участю технічного інституційного консультанта. За цей період було вжито низку додаткових заходів для поліпшення фінансової ситуації на підприємстві, а саме було здійснено:

– повне погашення кредитних зобов'язань перед вітчизняними банками;

– погашення заборгованості перед бюджетом;

– суттєве погашення заборгованості перед постачальниками матеріалів та реагентів;

– забезпечено коефіцієнт виходу автотранспорту на рівні 87%;

– суттєво підсилено матеріально-технічну базу, створені виробничі запаси, виконуються регламентні роботи;

– встановлені контрольні точки для оперативного отримання інформації щодо тисків в мережі і оптимізації режимів роботи.

Однак, до завершення реалізації проекту модернізації системи водопостачання Чернівців, заходи якого розраховані на 4 роки, КП «Чернівціводоканал» потребуватиме стабільної фінансової підтримки громади міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчан закликають ...
Наступна новина: В Луцьку депутати озвучили ...

КОМЕНТАРІ