До визначення управителів будинками у Чернівцях пропонують підтримати ЖРЕПи

До визначення управителів будинками у Чернівцях пропонують підтримати ЖРЕПи

28.04.17 12:02 0 570
Програму підвищення ефективності роботи житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств розробив департамент житлово-комунального господарства. Вона покликана забезпечити безперебійну роботу зазначених підприємств із обслуговування житлового фонду, належну підготовку до зміни форми управління багатоквартирними будинками та проведення конкурсу з призначення управителя.

Програма буде внесена на розгляд міської ради. Прийняття такої програми викликане необхідністю забезпечити надання послуг з обслуговування житлового фонду в умовах зростання вартості енергоносіїв, розміру мінімальної заробітної плати, а також відсутністю у житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств обігових коштів, наявністю у них значної кредиторської заборгованості, зокрема за вивіз твердих побутових відходів. Діючі у Чернівцях тарифи на послуги з обслуговування будинків та прибудинкових територій були прийняті в 2010 році і наразі повністю не забезпечують відшкодування витрат на їх надання. У цій ситуації житлові ремонтно-експлуатаційні підприємства потребують фінансової підтримки для забезпечення безперебійного надання послуг з обслуговування житлового фонду до запровадження нової форми управління багатоквартирними будинками.

У програму включено 7 житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств та 6 приватних підприємств, які надають послуги з обслуговування житлових будинків та прибудинкової території. У 2017 році пропонується їм надати фінансову підтримку у розмірі 3,8 млн. грн.

Водночас розпорядженням міського голови Олексія Каспрука створено робочу групу з підготовки проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку у м. Чернівці.

Робоча група визначить план дій з організації підготовки та проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з управління будинком , спорудою або групою багатоквартирних будинків.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Закарпаття ...
Наступна новина: Волинянина,який вчинив ...

КОМЕНТАРІ