Степан Барна взяв участь у відкритті Всеукраїнської конференції до 500-річчя Реформації

Степан Барна взяв участь у відкритті Всеукраїнської конференції до 500-річчя Реформації

29.04.17 14:21 0 587
«Через духовну реформацію до оновлення країни» – під таким гаслом розпочалася Всеукраїнська науково-практична конференція «Протестантські церкви у контексті вітчизняної історії та суспільних трансформацій (до 500-ліття Реформації)», участь у відкритті якої взяв голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Як він наголосив під час свого виступу, шні реалії в країні вимагають від нас максимальної консолідації незалежно від конфесійної приналежності. Тому серед пріоритетів повинно бути формування єдиного духовного простору в нашій державі.

«Ми маємо добрі приклади співпраці з боку протестантських церков в ім'я єдності України і спільної перемоги на сході, – зазначив Степан Барна. – Мені приємно констатувати, що Президент України Петро Порошенко своїм указом №357 від 26 серпня 2016 року визначив проведення цього року 500-річчя Реформації на державному рівні. Згідно з цим указом, ми працюємо в напрямі реалізації комплексу заходів, пов'язаних з вшануванням духовних і ціннісних надбань протестантського руху на території Тернопільської області та в Україні. Цей комплекс заходів дасть можливість відкрити історію нашого краю, провести конференції, тематичні виставки у бібліотеках та краєзнавчих музеях області. Водночас для нас важливо, як для українців, демонструвати, що наш вибір – це вибір пов'язаний з єдністю церков, єдністю суспільства і спільної перемоги під час проведення тематичних просвітницьких, виховних, культурно-мистецьких, спортивних та інших заходів».

Нагадаємо, ІV Всеукраїнська конференція триватиме два дні, 27-28 квітня, на базі історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка. Серед основних питань, які обговорюватимуться – історія християнства, виникнення протестантських церков, вплив Реформації на соціально-економічний розвиток країни, Європейська Реформація та її відгомін в Україні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 квітня – відкриття ...
Наступна новина: 29 квітня українці вийдуть ...

КОМЕНТАРІ