Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена підписала договір про співпрацю із “Дитячою музичною школою мистецтв м. Брест”

Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена підписала договір про співпрацю із “Дитячою музичною школою мистецтв м. Брест”

29.04.17 13:24 0 644
25 квітня 2017 року у департаменті культури міської ради відбулася робоча зустріч з польською та білоруською делегаціями, під час якої підписано Договір про міжнародну співпрацю у сфері культури між Луцькою музичною школою №1 імені Фридерика Шопена та Державним закладом додаткової освіти «Дитяча музична школа мистецтв № 1 м. Брест».

Польську делегацію представляли радник з питань культури адміністрації міста Жешув Вітольд Валавендер та директор музичної школи №2 ім. Войцеха Кілара в Жешові Марія Єндреас-Романкєвіч. З білоруської сторони участь у зустрічі взяв заступник директора закладу додаткової освіти «Дитяча музична школа мистецтв № 1 м. Брест» Сергій Васильович Літвінчук.

Директор Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Ольга Чуріна розповіла, що міжнародна співпраця з Брестом триває вже понад 20 років. А закордонні відрядження до Польщі допомогли знайти друзів у Жешові в особі директора музичної школи №2 ім. Войцеха Кілара Марії Єндреас-Романкєвіч. Найближчим часом планується погодження та підписання договору про співпрацю і з цією музичною школою.

Про досвід спільної роботи щодо підготовки проектів у сфері культури у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» розповів під час зустрічі заступник директора департаменту культури Луцької міської ради Андрій Ломага. Разом із колегами із Жешова обговорено можливість створення спільної робочої групи з питань культури задля розробки програми співпраці в цій сфері.

«Ми надзвичайно раді, що наші партнерські зв'язки постійно розвиваються та збільшуються. Сподіваюся, що співпраця між закладами культури Бреста, Луцька та Жешова матиме позитивний результат для наших міст й сприятиме обміну досвідом, розвитку нашого культурного потенціалу і стане фундаментом для єднання польського, білоруського та українського народів» - наголосила директор департаменту культури Тетяна Гнатів.

На завершеня робочої зустрічі її учасники побували на звітному концерті Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена.

Департамент культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 6 жителів Рівненської ...

КОМЕНТАРІ