У Луцьку з робочим візитом перебувають представники ОСББ із різних регіонів України

У Луцьку з робочим візитом перебувають представники ОСББ із різних регіонів України

29.04.17 19:08 0 843
У конференц-залі департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” відбулася робоча зустріч представників Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків з різних регіонів України з місцевою владою. Метою зустрічі був обмін практичним досвідом у сфері енергомодернізації багатоквартирних будинків. У заході взяли участь заступник міського голови Олександр Рачков, представники департаменту житлово-комунального господарства та інших структурних підрозділів Луцької міської ради, а також керівники ОСББ із Житомира, Дніпра, Кривого Рогу.

Як відомо, створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) є державним курсом щодо реформування житлово-комунальної галузі. У Луцьку на початку 2016 року їх чисельність становила 193. На початок поточного року ця цифра складала 315 ОСББ. Станом на зареєстровано 330 ОСББ у 365 будинках.

Розпочинаючи розмову, заступник міського голови Олександр Рачков привітав гостей із інших регіонів у Луцьку, побажавши їм приємного перебування. “ у рамках перебування у Луцьку ви зможете побачити, наскільки ефективним є створення ОСББ в об'єктах житлового фонду. Така форма управління багатоквартирними будинками поширена в усіх розвинених країнах. Окрім цього, розвиток та підтримка ОСББ є пріоритетним напрямком роботи міської ради. Зараз у Луцьку діють 2 програми підтримки ОСББ - Програма сприяння діяльності об'єднань співвласників багатоквартирних будинків на території міста Луцька на 2015-2019 роки та Програма відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2017 роки, які успішно реалізуються у нашому місті. Цими питаннями займається окремий відділ у структурі департаменту ЖКГ, дотичними до них є й інші структурні підрозділи міської ради. Як бачите, ми готові ділитися власним досвідом та будемо раді допомогти вам у вирішенні проблемних питань”, - наголосив він.

Потому учасники зустрічі переглянули презентацію Луцьк енергоефективний”. Вони дізналися про участь нашого міста у міжнародних енергоефективних проектах, які реалізуються у бюджетних установах Луцька спільно з Північною Екологічною Корпорацією NEFCO, Європейським банком реконструкції та розвитку. Завдяки цьому у школах, садочках та інших установах Луцька уже встановлюють ІТП, замінюють двері та вікна, утеплюють фасади. А головне — вдалося суттєво зекономити енергоресурси.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда зазначила, що до переліку об'єднань, яким проводиться відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими на впровадження енергоефективних заходів, включено 42 ОСББ. На впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках було відшкодовано близько 1,5 млн грн.

Представники ОСББ з інших регіонів України задавали свої запитання стосовно організації роботи, створення та передачі будинку із підпорядкування ЖЕКу до відомства ОСББ. Також цікавилися, яким чином у Луцьку вирішується питання вивезення побутових відходів. Олександр Рачков зазначив, що за дотриманням правил благоустрою та належного санітарного стану у Луцьку слідкують працівники департаменту муніципальної поліції міської ради. Впроваджується система роздільного збору сміття, до якої активно долучаються ОСББ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Поліщук: «Зміни ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ