Розпочався відкритий турнір з плавання пам’яті вихованця КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради»,учасника АТО Дениса Чабанчука

Розпочався відкритий турнір з плавання пам’яті вихованця КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради»,учасника АТО Дениса Чабанчука

29.04.17 16:40 0 612
В урочистому відкритті взяли участь заступник міського голови Костянтин Петрочук, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Юрій Волинець, батьки Дениса — Любов та Микола Чабанчуки, друзі Героя, учасники АТО Андрій Соломін та Богдан Сітовський.

Чемпіонат пам'яті загиблого Героя проводиться вже вдруге, організаторами стали управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради, КЗ “СДЮСШОР плавання Луцької міської ради” та Федерація плавання Волинської області.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук привітав всіх організаторів та учасників чемпіонату. “В першу чергу, я хочу подякувати тим, хто оберігає нашу країну на сході, та вклонитися тим, хто віддав своє життя за нас, наше майбутнє. Я хочу попросити всіх вшанувати Дениса Чабанчука хвилиною мовчання”, - сказав він.

Турнір з плавання триватиме два дні: 27 квітня, та завтра 28 квітня. Свою майстерність покажуть плавці з Луцька та сусіднього обласного центру — Рівного, інших міст.

Довідка:

Денис Чабанчук народився 2 вересня 1992 року у м.Луцьку. Денис був вихованцем СДЮСШОР з 2000 по 2007 роки. Під час навчання входив до складу збірної команди міста та області. Переможець та призер першостей Волинської області, міста Луцька, першостей ДЮСШ, міжнародних турнірів з плавання серед юнаків та юніорів 2005-2007 років на дистанціях 100м, 200м, 400 м комплексне плавання.

У 2013 року закінчив Академію сухопутних військ. Остання посада — командир взводу снайперів 15 окремого гірсько-піхотного батальйону 128 окремої гірсько-піхотної бригади.

Загинув 17 лютого 2015 року під час передислокації військ з Дебальцевого. Машина, в якій перебував Денис, наїхала на міну поблизу села Калинівка (Артемівський район) та залишилася на підконтрольній бойовикам території. Сепаратисти надіслали родичам відео, на якому Денис був вже мертвий. Лише у березні вдалося забрати тіло 22-річного захисника. Поховали Дениса на Алеї Почесних поховань у селі Гаразджа.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ