У Луцьку розпочалася Міжнародна фотовиставка “День-2016”

У Луцьку розпочалася Міжнародна фотовиставка “День-2016”

29.04.17 15:59 0 566
У бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкриття XVIII Міжнародної фотовиставки «День-2016», в рамках щорічних “Днів “Дня” в Україні. Цьогорічна виставка є знаковою, адже саме 28 квітня в Україні з'явився перший випуск газети “День”. Організатором та ідейним натхненником фотовиставки є головний редактор газети “День” Лариса Івшина.

На урочисте відкриття фотовиставки всеукраїнського часопису «День» завітали секретар міської ради Ігор Поліщук, громадські та культурні діячі, учасники проекту, керівництво, викладачі та студенти СНУ.

Протягом 17-ти років у різних містах України відбулося 115 фотовиставок «Дня», які відвідало близько мільйона людей. Нагороди отримали 778 фотографів.

Символом XVIII Міжнародного фотоконкурсу «Дня» є вінок – метафора сім'ї. Цей вінок сплетений зі світлин з усіх куточків країни. Цьогоріч із понад 2400 світлин редакційне журі відібрало 350 кращих робіт як професіоналів, так і аматорів. Серед номінацій – «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років, і «Птахи водойм», яку підтримує громадська організація «Українське товариство охорони птахів».

Першим привітав гостей та організаторів заходу ректор Східноєвропейського національного університету Ігор Коцан. “Зважаючи на непрості події, які відбуваються зараз у нашій державі, я переконаний, що проведення таких заходів має важливе значення. Приємно, що у Луцьку газета “День” презентує кращі свої світлини уже дванадцятий рік. Цьогорічна виставка - це величезний сімейний альбом українського сьогодення”, - акцентував він. Також Ігор Коцан привітав Ларису Івшину з 20-ю річницею творчої діяльності, побажавши оптимізму і творчих успіхів у майбутньому.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук у вітальному слові зазначив, що проведення фотовиставки, яку організовує всеукраїнський часопис “День”, - велика честь для Луцька. “Приємно, що сюди прийшла величезна кількість студентської молоді. Я впевнений, що ці світлини допоможуть їм побудувати правильний світогляд. Дякую за увагу до нашого міста. Вітаю увесь ваш колектив і сподіваюся, що проект буде продовжуватися ще багато років”, - підкреслив він.

Організатор виставки, головний редактор газети “День” Лариса Івшина висловила величезну вдячність лучанам за теплий прийом, святкову атмосферу та сприяння в організації виставки. “За 18 років проведення фотовиставка стала справжнім фотоконкурсом, який творять фотографи власними руками. Це ідеальне середовище, у якому творці фотографій мають можливість позмагатися та вдосконалити свої уміння. А переможці цього конкурсу — це кузня фотографічних кадрів, яка постійно оновлюється”, - зазначила вона.

Також вітання на адресу головного редактора газети “День” звучали від представника фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Дмитра Зінька, виконавчого директора фонду “Волинь-2014” Володимира Кривовича та представників соціально відповідального бізнесу, за сприяння яких у школи Луцька та Луцького району будуть доставлені книжкові новинки із “Бібліотеки газети “День”.

Фотовиставка «Дня» перебуватиме у Луцьку до 14 травня (вул. Винниченка, 30а, з 9 до 17-ї години, крім суботи і неділі, вхід вільний). Опісля головний редактор поспілкується з лучанами на тему «Національний діалог» та презентує книжкові новинки з серії «Бібліотека газети «День».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська місцева ...

КОМЕНТАРІ