В Луцьку через гру - в доросле життя

В Луцьку через гру - в доросле життя

29.04.17 17:42 0 608
26 квітня фахівці відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості в рамках профорієнтаційного квесту «Твій вибір» провели захід зі школярами Луцького навчально-виховного комплексу «ЗОШ-інтернат – Правознавчий ліцей з підвищеною фізичною підготовкою».

Зустріч з дев'ятикласниками розпочалася з ознайомленням з актуальними вакансіями в нашому регіоні, з вимогами, які ставлять роботодавці до фахівців - претендентів на вакансії, дізналися про середній розмір заробітних плат за затребуваними посадами.

Спеціалісти роздали слухачам Барометр професій, де конкретно визначено, за якими професіями легко працевлаштуватися, а які рідко трапляються в нашому регіоні.

З увагою діти слідкували за розповіддю про формулу правильного вибору професії. Вважаючи на інформацію, що отримали від спеціалістів центру зайнятості, зробили висновки, що потрібно враховувати багато факторів при обранні професійого майбутнього.

Щоб закріпити набуті знання та перевірити, як спрацює вибір професії на подальше життя, погралися разом в профорієнтаційну гру «Твої професійні рішення».

Завдання гри – навчити дітей на практиці орієнтуватися на сучасному ринку праці, правильно обирати фах, правильно витрачати зароблені кошти і отримувати очікуваний результат.

На початку гри учні отримали «стартовий капітал» - 4 умовні одиниці. Цими «грошима» вони платять за освіту. Професійно-технічна, базова вища, повна вища освіти мають свою ціну. Після цього учасники мають можливість витратити «гроші», що залишилися на «харчування», «одяг», «відпочинок», або ж заробити ще в локації «робота», вибравши вакансію за освітою чи працевлаштувавшись на некваліфіковану посаду. При наявності більшої кількості «грошей», можна їх витрачати на харчування в ресторані, на одяг з бутіка чи відпочинок за кордоном. За бажанням можна вкладати гроші ще в освіту, якщо вона потрібна для отримання високооплачуваної роботи.

Закінчується гра для учасника тоді, коли він витратить всі умовні одиниці.

Підводячи підсумки, переможці розказували, яку вони професію/спеціальність обрали, пояснювали свій вибір та чим керувалися при виборі. Школярі, які програли теж називали свою обрану професію/спеціальність та обґрунтовували, чому саме таку освіту вибирали.

Фахівці ще раз наголосили про важливість правильного вибору професії за формулою «Хочу – Можу – Треба», і учні повірили в це, переконавшись на практиці під час гри.

Луцький міський центр зайнятості

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучани вшанують ...
Наступна новина: Луцьк: все про зорі - під ...

КОМЕНТАРІ