Рівненська місцева прокуратура захищає права дітей-сиріт та дітей,позбавлених батьківського піклування

Рівненська місцева прокуратура захищає права дітей-сиріт та дітей,позбавлених батьківського піклування

29.04.17 16:08 0 637
Відповідно до статті 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» держава здійснює повне забезпечення таких дітей.

Частиною 7 статті 8 цього Закону випускники навчального закладу із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу одягом та взяттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів доходів громадян для осіб відповідного віку.

Однак Рівненською місцевою прокуратурою встановлено, що службовими особами Олександрійської школи-інтернату І-ІІІ ступенів зазначені вимоги закону щодо передбачених виплат 4 дітям-випускникам даного навчального закладу у повному обсязі не проведено та не виплачено.

В інтересах дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та з метою відновлення їх порушених прав на отримання одноразової грошової допомоги прокурорами пред'явлено 4 позовні заяви до суду з вимогою до навчального закладу донарахувати та виплатити передбачені законодавством кошти.

На даний час усі заявлені Рівненською місцевою прокуратурою адміністративні позови розглянуто Рівненським районним судом та задоволено у повному обсязі.

Таким чином, завдяки реагуванню Рівненської місцевої прокуратури поновлено права дітей соціально незахищеної категорії, донараховано та виплачено їм передбачені законодавством кошти на загальну суму понад 20 тис грн.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: http://prokuraturamista.rv.ua

Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку розпочалася ...
Наступна новина: Судитимуть волинянина,який ...

КОМЕНТАРІ