6 жителів Рівненської області підозрюються в організації злочинного угруповання,яке займалось незаконним видобуванням бурштину

6 жителів Рівненської області підозрюються в організації злочинного угруповання,яке займалось незаконним видобуванням бурштину

29.04.17 13:25 0 557
За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області шістьом жителям Рівненської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування у складі організованої злочинної групи корисних копалин загальнодержавного значення).

Зібраними у ході досудового розслідування доказами встановлено, що організатор – житель Сарненського району і виконавці розробили та схвалили єдиний злочинний план, пов'язаний із бурштиновим промислом. Учасники групи згідно із розподілом функцій зберігали обладнання для видобутку бурштину, визначали час та місце його видобування. Після видобутку та реалізації «сонячного» каміння організатор групи планував розподіляти між учасниками угруповання отримані грошові кошти, їх частину - використовувати на організацію подальшої злочинної діяльності.

Правоохоронці затримали спільників у січні 2017 року під час здійснення ними злочинної діяльності. На місці події вилучено бурштин та знаряддя, пристосоване для незаконного видобутку цінного каміння.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою скерування обвинувального акту до суду.

Відповідальність передбачена КК України у виді штрафу до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька музична школа №1 ...
Наступна новина: Чернівці: Юні інспектори ...

КОМЕНТАРІ