Чернігів встановив рекорд України з випікання дерунів

Чернігів встановив рекорд України з випікання дерунів

02.05.17 10:06 0 588
29 квітня, у Чернігові у святковій атмосфері відкрили туристичний сезон. Для чернігівців та гостей міста на Валу, Алеї Героїв, Красній площі та біля Катерининської церкви працювали різні розважальні локації як для дітей, так і для дорослих.

Розпочалося свято з роботи Козацького містечка біля Катерининської церкви, де всіх відвідувачів пригощали справжнім козацьким кулішом та іншими українськими стравами, також всі бажаючі брали участь у козацьких розвагах та майстер-класах.

На Красній площі Чернігівський міський голова урочисто відкрив український фольклорний фестиваль «Дерун-фест». Владислав Атрошенко привітав всіх чернігівців та гостей міста на цьому святковому заході й побажав всім гарного настрою та приємних вражень.

Після урочистої частини на сцені виступали творчі колективи міста та області. Зокрема, народний хор, оркестр ОНМЦ, гурти «Калина» та «Гармоніка».

Тим же часом на площі працювала фуд-зона, де ресторатори міста представили своїх кухарів, які майстерно виготовляли різні українські страви, серед яких були й деруни. Кращі кухарі нашого міста за кілька годин виготовили 5041 дерун. Вони встановили рекорд України з випікання дерунів. У цьому конкурсі взяли участь «Варенична», р-н «Градецький», «Козацький дворик», Чернігівський центр професійно-технічної освіти та інші. Після встановлення рекорду деруни роздавали всім бажаючим.

Крім того, на Валу для чернігівців представлені анімаційна розважальна екскурсія «Стежками козацької слави Чернігова», літературно-мистецька імпреза, поетичні батли та висока класична музика.

Цього ж дня на Красній площі заплановано відкриття сезону фаєр-шоу в рамках фестивалю «Нічні вогні Чернігова», а на Валу художній музей відкриє свої двері для незабутнього звучання історії в поєднанні з музичними доробками оркестру Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г Шевченка.

Наступного дня, 30 квітня, відбудуться виступи спортсменів та дитячих танцювальних колективів, концертна програма, працюватимуть фуд-зона, дитячі та літературні локації та ін.

Програма заходів

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ