У Луцьку вшанували загиблих українців Закерзоння

У Луцьку вшанували загиблих українців Закерзоння

02.05.17 10:24 0 639
На Меморіальному комплексі “Вічна слава” відбулося віче пам'яті та скорботи на згадку про винищення українських сіл та населення на теренах історичної Холмщини у 1943-1944-х роках. Захід організований Волинським обласним ветеранським товариством «Холмщина».

Аби віддати шану загиблим та постраждалим українцям Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини та Бойківщини, до пам'ятного знаку депортованим українцям із Закерзоння до СРСР прийшли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт, радник голови Волинської обласної ради В'ячеслав Рубльов, депутат Віктор Ящук, члени Волинського обласного ветеранського товариства «Холмщина», “Холмщина молода” та громадськість міста.

Захід розпочався молитвою та панахидою, яку відслужив настоятель церкви Холмської ікони Божої Матері протоієрей отець Михаїл. Символічним оберегом Віча стала ікона Хомської Божої матері, біля якої запалили свічку скорботи.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук у своєму зверненні зазначив: “ ми згадуємо страшний злочин проти українського народу. Вшановуємо память тих, хто був депортований, відірваний від рідної землі, від своїх сімей. Дуже важливо згадувати про події тих часів із року в рік, аби в українській історії більше не було таких трагічних сторінок”.

Учасники зібрання поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим українцям Закерзоння.

Потому розпочалося скорботне віче, під час якого Голова товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук розповів вражаючі факти про спалені села, численні жертви та жахливі вбивства мирного населення, якого зазнали українці навесні 1944 року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі нагородили ...

КОМЕНТАРІ