Тернопільщина долучилася до акції «Зробимо Україну чистою разом!»

Тернопільщина долучилася до акції «Зробимо Україну чистою разом!»

02.05.17 11:30 0 601
Тернопільщина долучилася до наймасштабнішої соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!». Ця щорічна подія має на меті поліпшення екологічної ситуації України, сприяння розвитку Всеукраїнського волонтерського руху та зумовлена спільним прагненням до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору. Ініціатором її є громадська організація Let's do it, Ukraine спільно з міжнародним рухом Let's Do It! World під патронатом Дружини Президента України Марини Порошенко. Тож, у суботу, 29 квітня 2017 року, починаючи з 10 години ранку екологічно-свідомі українці вийшли на прибирання зелених зон та здійснювали благоустрій територій.

У Тернопільській області в рамках акції «Зробимо Україну чистою разом!» основною локацією була територія повстанського цвинтарю в урочищі Дігтярня поряд з с.Антонівці, Шумського району. Участь у прибиранні взяв керівний склад та працівники Тернопільської обласної державної адміністрації, обласної ради, Шумських РДА та райради, працівники лісництва.

Ця територія була обрана не випадково, адже як відомо, 2017 рік в Тернопільській області проголошений «Роком УПА». Саме на цій місцині просто неба розташований музей військової округи УПА «Волинь-Південь», який діяв у 40-х роках під час Другої Світової війни. До історичного комплексу входять: штаб, літній клас школи старшин, табірна каплиця поряд з джерелом, бункер-криївка та повстанський цвинтар. Штаб був створений легендарним командиром партизанського загону УПА Іваном Климишиним, відомим під псевдонімом «Крук», який прославився рядом успішних бойових операцій проти фашистів. В результаті територія «Антоніської республіки» посеред Шумських лісів була вільна від окупантів. Тут працювала школа старшин, госпіталь, курси медсестр, пекарня, миловарня, швацька майстерня, видавалася газета УПА «Повстанець».

Водночас, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук разом із керівництвом Шумського району оглянули територію меморіального комплексу та намітили план щодо її подальшого розвитку та оснащення, аби історичні події тих років були належно вшановані та слугували прикладом патріотичної відданості й військової звитяги.

«Заходи зі вшанування героїзму вояків УПА в Тернопільській області у 2017 році відбуваються і будуть відбуватися протягом усього року. Вони є різними за своїм наповненням, але усі покликані привернути увагу до історичних подій та внеску, який був зроблений Українською Повстанської армією у боротьбі за незалежність України. Ми запрошуємо долучатися, адже більш глибоке вивчення історії допоможе нам бути кращими творцями свого майбутнього», - зазначив Степан Барна, голова Тернопільської ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівці провели День ...
Наступна новина: У Тернополі урочисто ...

КОМЕНТАРІ