Жаклін Кеннеді,рай і кіборги: які фільми варто подивитися в 2017 році

Жаклін Кеннеді,рай і кіборги: які фільми варто подивитися в 2017 році

03.05.17 21:16 0 1733

До виходу на широкий екран готуються як нові фільми за мотивами давно улюбленої наукової фантастики, так і історичні драми про часи Другої світової. Кіно портал http://kinolen.net/ розповідає про те, які прем'єри - від Андрія Кончаловського і до анімаційної студії Хаяо Міядзакі, ні в якому разі не можна пропустити в 2017 році.

«Дюнкерк»

Вперше в своїй кар'єрі творець фільмів «Початок», «Темний лицар» та «Інтерстеллар» - Крістофер Нолан вирішив звернутися до історичної тематики. У липні на екрани вийде картина «Дюнкерк», присвячена подіям 1940 року.

В основу сюжету лягла Дюнкеркская операція, в ході якої британський експедиційний корпус трохи не знищили німецькі війська. Перепочинок, який влаштували собі німці, дозволив блокованим військовим евакуюватися. В ході операції вдалося врятувати близько 300 тис. британських, бельгійських і французьких солдатів.

За словами Нолана, однією з найважливіших цілей для нього було показати, що операція проводилася молодими недосвідченими солдатами - про це він дізнався, вивчаючи звіти сучасників. Щоб особливо підкреслити, які були ці юнаки, кинуті в бій проти армії Німеччини, на головну роль режисер запросив молодого невідомого актора Фіона Уайтхеда.

«Рай»

Це чорно-біла драма Андрія Кончаловського. Вона представляє собою історію про російську емігрантку Ольгу, яка врятувала від нацистів єврейських дітей. За сюжетом, їй довелося розплатитися за це роками перебування в концтаборі.

Мету фільму творці сформулювали словами філософа Карла Ясперса: «Не можна допустити, щоб жахи минулого були забуті. Треба весь час нагадувати про минуле. Воно було, виявилося можливим, і ця можливість залишається. Лише знання здатне запобігти їм».

Фільм вже здобув частку визнання, заробивши творцям кілька премій в рамках Венеціанського міжнародного фестивалю, Міжнародного фестивалю в Чикаго та інших.

«Джекі»

Це художня хроніка перших днів після вбивства президента США Джона Кеннеді. Режисер Пабло Ларраін зосередився на першій леді, Жаклін Кеннеді, перед якою постало завдання втішити своїх дітей і подбати про спадщину чоловіка.

Режисер зробив спробу відобразити і особисте горе, і громадські обов'язки, з якими Жаклін довелося справлятися. У фільмі відновлено все турне подружжя Кеннеді в 1962 році, відтворене її перше інтерв'ю після загибелі чоловіка, в якому вона назвала час його короткого президентства американським Камелот, трагічно втраченою яскравою миттю. За словами режисера, приступаючи до роботи, він усвідомлював, що знає про Жаклін Кеннеді, мабуть, менше, ніж про будь-яку іншу знамениту жінку:

«Про її біографію так багато написано, і все ж ніхто до кінця не розуміє, якою вона була насправді, і, як я думаю, в цьому криється величезна загадка, яка мене приваблює і зачаровує».

«Червона черепаха»

А студія, яку заснував Хаяо Міядзакі - творець таких мультфільмів, як «Віднесені примарами» і «Небесний замок Лапута» представив нову історію з новою анімацією. Для роботи над повнометражним фільмом «Червона черепаха» японці запросили французького мультиплікатора Майкла Дадока де Уіта, для якого характерна більш реалістична техніка. Як кажуть закордонні критики, які вже оцінили картину, на екранах перед глядачами розгорнеться проста, але зворушлива історія про людину, викинуту на острів, де живуть лише птахи, краби і черепахи. Одна з них з разу в раз заважає нещасному пуститися в плавання до великої землі, руйнуючи всі його човни і плоти.

«T2: Трейнспоттінг»

Картину знімали за мотивами твору Ірвіна Уелша. Цікаво, що між подіями, описаними Уелшем, проходить близько 10 років - стільки чекав Бойл, щоб актори «На голці» постаріли природним чином. Незважаючи на конфлікти і розбіжності в думках, йому вдалося умовити Евана Макгрегора, Джонні Лі Міллера та інших взяти участь в зйомках. Фільм знову розповідає про наркотичну залежність.

Трейнспоттери вивчають розклад поїздів і електричок з метою побачити кожен локомотив і, бажано, кожен вагон, який курсує по країні. Це слово, до речі, привело до того, що в саундтрек картини не увійшла музика групи Oasis. Ноель Галлахер, її співзасновник, відмовився від участі в створенні музичного супроводу, бо не хотів працювати, як він думав, над нудною історією про любителів залізничного сполучення.

«Той, що біжить по лезу 2049»

Довгоочікувану прем'єру продовження «Того, що біжить по лезу», ідею якого Рідлі Скотт взяв із твору Філіпа Діка «Чи мріють андроїди про електроовець?», публіка побачить тільки в жовтні 2017 року. У фільмі, що вийшов майже 35 років тому, перед детективом Ріком Декардом стояло завдання відшукати кіборгів-втікачів.

У сіквелі, події якого розгортаються через 30 років, головному герою, також детективу, належить розкрити таємницю, що загрожує хаосом суспільству майбутнього, а на шляху до розгадки - відшукати давно зниклого Декарда. Це все, що поки розкрили творці.

За словами режисера картини Деніса Вільнева, він не намагався перевершити шедевр Рідлі Скотта, який вважає кращим фільмом за останні 50 років. Однак поділитися своїм баченням в «біжить по лезу 2049» йому вдалося.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Профнастил: основные ...
Наступна новина: ТОП-4 фильма 2017 ...

КОМЕНТАРІ