Як правильно закупити обладнання для ресторану?

Як правильно закупити обладнання для ресторану?

05.05.17 17:29 0 1369

Власники ресторанів, які недавно прийшли в цей бізнес, обов'язково повинні розібратися, яке обладнання необхідно ресторанам. Насправді зрозуміти, що Вам потрібно -це зовсім непросте завдання. Для кожного ресторану можна скласти довгий список устаткування, яке необхідно придбати перед відкриттям, і для кожного випадку цей список буде своєрідним.

Далі, ми поговоримо про те, на що слід звертати свою увагу, вибираючи обладнання для кафе чи ресторану і розповість нам про це співробітник компанії "Технології Обладнання": www.et-e.com.ua, яка пропонує професійне обладнання для закладів громадського харчування.

Як визначити, яке саме обладнання Вам необхідне?

Тип обладнання, яке Вам необхідне, багато в чому залежить від меню і концепції Вашого ресторану. Однак можна дати кілька загальних порад, якими Ви зможете скористатися, коли будете складати перший список устаткування, яке необхідно придбати:

  • Обмежте себе. Приймаючи рішення про те, скільки обладнання Вам потрібно, необхідно встановити мінімум. Вивчіть своє меню, щоб визначити мінімальну кількість одиниць устаткування, необхідного для приготування всіх страв цього меню. Наприклад, якщо Ви відкриваєте магазин сендвічів, перелік обладнання, яке Вам абсолютно необхідне, буде включати: комерційний холодильник, генератор льоду, стіл для первинної обробки, що охолоджується, а також нарізчик м'яса;
  • Додайте до списку додаткове, стратегічне обладнання. Список найнеобхіднішого обладнання повинен послужити основою Вашої покупки. Однак якщо у Вас є зайве приміщення на кухні і досить вільних грошей, Ви можете придбати додаткове обладнання: наприклад, комерційний кухонний комбайн або пристрій для плавлення сиру. Хоча придбання цього устаткування не є нагальною потребою, воно може знизити трудові витрати на Вашій кухні, поліпшити смак і зовнішній вигляд Ваших страв або зробити Вашу кухню більш гнучкою, на той випадок, якщо Ви захочете змінити своє меню в майбутньому.

Визначаємо необхідне приладдя

У більшості комерційних кухонь необхідно, щоб під рукою завжди були ковшики, ложки, лопатки. Нерідко недосвідчені власники ресторанів згадують тільки в останню секунду про те, що потрібно було купити ці необхідні дрібниці, тому ще раз упевніться перед відкриттям, що Ви купили все, аж до найдрібніших речей:

  1. Прискорте свою кухню. Купуйте зручні пристрої для обробки продуктів, наприклад, різьбярі овочів або дробарки, щоб збільшити кількість виготовлених продуктів. Пристрої для комерційної кухні такого роду можуть збільшити продуктивність праці кухонних працівників;
  2. Подбайте про свої запаси. Ще одна річ, яку Ви можете випустити з уваги, це вимоги до зберігання продуктів. У кожному ресторані повинні бути склади і стелажі для зберігання продуктів, як швидкопсувних, так і не швидкопсувних. У багатьох універсальних ресторанах використовуються спеціальні візки для перевезення продуктів з однієї частини кухні в іншу;
  3. Подумайте про те, що будете ставити на стіл. У кожному ресторані повинен бути посуд. Закладам швидкого харчування найкраще підходить одноразовий посуд, в той час як великим ресторанам потрібні обідні і винні сервізи. Крім того, ресторанам необхідні контейнери для приправ, таблички, серветки і скатертини;
  4. Не забудьте про обладнання, що забезпечує безпеку. Дуже легко забути про такі речі, як рукавиці, фіксатори для котлів, сітки для волосся і термометри, але це суттєві елементи забезпечення безпеки працівників комерційної кухні і відвідувачів ресторани, які необхідно мати в ресторані згідно з вимогами законодавства в галузі охорони здоров'я.

Як знайти хороше обладнання?

Ресторани відрізняються один від іншого, так само відрізняються вимоги, які вони висувають до обладнання. Використання рекомендацій по покупці або безпосередня консультація з експертом дозволить Вам зробити кращий вибір з наявних варіантів:

  • Подумайте про те, щоб зробити свій бізнес екологічнішим. Придбання екологічно чистого обладнання - це хороший спосіб не тільки допомогти в справі захисту навколишнього середовища, а й залучити відвідувачів. Воно також допоможе заощадити значну суму на обслуговуванні устаткування;
  • Подумайте про придбання уживаного або уціненого обладнання. Обмежені в фінансах? Ви можете купити старе обладнання або обладнання з косметичними дефектами. Хоча це і має на увазі певний ризик, в деяких випадках це цілком нормальний вибір.

Як знайти хорошого постачальника?

Найкраще, якщо Ви оберете для свого ресторану одного хорошого постачальника і будете співпрацювати з ним постійно. Якщо Ви все замовляєте в одній компанії, то скоріше за все Вам нададуть знижку. Щоб знайти відповідного постачальника, Вам в першу чергу необхідно визначитися зі своїми пріоритетами. Як правило, серед Ваших пріоритетів може виявитися одна або кілька з наведених нижче ознак:

  • Ціна. Хоча місцевий постачальник може пропонувати прийнятну ціну, через Інтернет, як правило, можна знайти товар і подешевше. Однак Інтернет-постачальники, що пропонують найдешевше обладнання, як правило, заощаджують на обслуговуванні клієнтів і експертних знаннях, якими володіють більш дорогі фірми-постачальники;
  • Знання справи. Поговоріть безпосередньо з продавцями, щоб визначити їх рівень спеціальних знань. Якщо продавці виглядають швидше як експерти в області продажів, а не як фахівці з обладнання, яке вони продають, то є сенс пошукати іншого постачальника;
  • Обслуговування клієнтів. При купівлі дорогого обладнання власнику ресторану слід переконатися, що постачальник пропонує сервісне обслуговування найвищого рівня. При хорошому обслуговуванні покупців Ви завжди можете звернутися до постачальника, якщо отримаєте пошкоджене обладнання, або якщо його робота не виправдає Ваших очікувань;
  • Установка. Одна з головних переваг придбання ресторанного обладнання у місцевого постачальника полягає в тому, що за певну плату він зробить установку купленого Вами устаткування. Якщо ж Ви придбати устаткування через Інтернет або з аукціону, то навряд чи в перелік послуг входить установка.

Саме тому вибираючи постачальника, необхідно звернути увагу на наступні моменти: транспортні витрати, умови обміну / повернення, доступність запасних частин.

Висновки

Пошук хорошого обладнання за розумною ціною від надійного постачальника - це важливий аспект відкриття ресторану. Якщо Ви не знайдете хорошого устаткування, то це негативно позначиться на Ваших доходах в довгостроковій перспективі. Тому, перш ніж приступити до придбання, з усією ретельністю підійдіть до пошуку надійного постачальника і вибору хорошого устаткування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Smart Baby Watch Q150 - ...
Наступна новина: Хто такий маляр?

КОМЕНТАРІ