Хто такий маляр?

Хто такий маляр?

05.05.17 17:49 0 1974

"Людина, яка виконує попередню підготовку і фарбування стін, найчастіше при будівництві, називається маляром. Роботи, які здійснює маляр, роблять на завершальному етапі будівництва, коли виконується декоративне оздоблення, фарбування необхідних поверхонь, доведення приміщення до закінченого стану. Крім естетичної сторони питання, оздоблювальні матеріали допомагають захистити поверхні від впливу зовнішнього середовища і вберегти від корозії або появи грибка. Зрозуміло, що без захисного фарбування немає гарантії довгої служби стіни, даху будівлі або автомобіля", - розповідає співробітник компанії "Дом мечты": dream-home.by, яка займається малярними роботами в Мінську.

Основні обов'язки

Маляр займається тим, що він фарбує ті поверхні, які потребують додаткової обробки. Крім цього він займається деяким декоруванням, наприклад, розмічає поверхні під прості малюнки, наносить написи і зображення через трафарети. На виробництві маляр повинен за допомогою фарборозпилювачів фарбувати деталі і площини машин + установок. Проводить антикорозійну обробку. Регулює правильну роботу розпилювачів. Очищає при необхідності циліндри і відсіки пристроїв, виготовляє трафарети і створює різні суміші з фарб, лаків і емалей.

Кваліфікація

Щоб отримати спеціальність маляр або маляр-штукатур, слід закінчити навчальний заклад (училище, ліцей або коледж) за напрямом «маляр-штукатур» або «будівельний маляр». Незалежно від спеціалізації, кожен маляр повинен добре знати властивості тих матеріалів, з якими він працює, вміти використовувати інструменти за призначенням і володіти різними технологіями підготовки поверхонь і, власне, нанесення фарб й інших матеріалів для обробки.

Якості

Маляр повинен володіти відмінним окоміром і мати гостре сприйняття кольорів, відрізнятися хорошою координацією рухів, бути уважним і акуратним. Також маляру вкрай важливо бути фізично сильним, витривалим, обережним, адже часто подібні роботи проводяться на висоті з використанням різних драбин. Потрібно мати терпіння при тривалій монотонній роботі, пов'язаній з фарбуванням великих площ.

Місце роботи

Малярі і малярі-штукатури потрібні в кожній будівельній організації, яка виконує весь цикл підготовки нового приміщення для експлуатації. Ремонтно-будівельні та житлово-комунальні управління також потребують цих фахівців. Зараз маляри працюють і при різних дизайнерських бюро. Автомобільні малярі задіяні в фарбуванні деталей і частин машин в автосервісах і на машинобудівних заводах.

Кар'єра

Будівельні професії не мають на увазі як такого кар'єрного росту. На будівельних майданчиках в мегаполісах таку роботу виконує низько кваліфікований персонал. Висококваліфіковані працівники отримують той дохід, який безпосередньо залежить від їх майстерності і професіоналізму. Вони можуть брати підробіток і бути досить затребуваним фахівцем, якому доручають складні і цікаві проекти.

Мінуси:

  • робота пов'язана з щоденною фізичною працею;
  • шкідливі умови праці;
  • немає розвитку особистості та інтелекту;
  • часто нормальні умови для роботи відсутні.

Плюси:

  • висока затребуваність на ринку;
  • хороші заробітки у професіоналів;
  • немає обмежень в віці;
  • перспективи підробітків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як правильно закупити ...
Наступна новина: Зачем нужна термостойкая ...

КОМЕНТАРІ