Григорій Шергей: Наше завдання – зберегти мережу й оптимізувати бібліотечну галузь

Григорій Шергей: Наше завдання – зберегти мережу й оптимізувати бібліотечну галузь

06.05.17 10:39 0 484
Аби провести модернізацію матеріально-технічної бази та інфраструктури бібліотек, а також утвердити європейську систему надання бібліотечних послуг в нашій області, спеціалісти працюють над оптимальним механізмом проведення реформи бібліотечної галузі та вивчають ситуацію навколо культурно-освітніх закладів. Нині в області функціонують 860 бібліотек, 777 з яких – на селі. Проте у систему цих закладів потрібно вносити зміни, адже фонди окремих бібліотек належно не поповнюються. Один із виходів – об'єднання бібліотек. Про це зазначив начальник управління культури Тернопільської ОДА Григорій Шергей у сюжеті телеканалу «ТТБ».

«Наразі спрямовуємо громадську думку та бібліотечних працівників на те, аби шукати варіант, який дозволить створити нормальні умови праці в бібліотеках – та що найважливіше – поповнити їх новими книжками, а також вберегти або закликати працівника, який буде дбати, аби книжка була популяризована», – наголосив він.

Водночас, як зауважив головний спеціаліст управління культури Тернопільської ОДА Ігор Натолочний, реформування бібліотечної галузі в нашій області процес довготривалий. Відтак, основне завдання полягає в тому, аби зберегти мережу та оптимізувати бібліотечну галузь, щоб бібліотеки були на рівні і щоб несли у собі інформаційний, виховний та просвітницький характери.

Нагадаємо, розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни від 17 червня 2016 року № 381-од схвалено Стратегію розвитку бібліотек Тернопільської області на період до 2025 року «Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України». Нині в результаті реалізації гуманітарних проектів та бюджетного фінансування 127 публічних бібліотек області обладнані 587 персональними комп'ютерами, з них 117 бібліотек надають доступ до мережі Інтернет, це відповідно – 560 ПК. У 67 сільських бібліотеках області функціонує 163 ПК, з них у 60 бібліотеках з доступом до мережі Інтернет – 155 ПК.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Україні підвищені ...

КОМЕНТАРІ